Hvordan virker sukkervann og minifom egentlig? Helsesøster svarer.

Sist oppdatert: 21. June 2007

Spørsmål:

Jeg har en gutt med mye luftsmerter. Han er 5 uker og har slitt med luftsmerter siden vi kom hjem fra sykehuset. Vi fikk en tøff start med vakum og hastesnitt. Det tok nesten tre uker før ammingen gikk i boks, Før det pumpa jeg og gav flaske. Han har hatt dager bedre enn andre, men de fleste dager er det gråt fra morgen til sene kveld, samt perioder om natten. Jeg har prøvd ut det meste av råd. Minifom og sukkervann er i grunnen det som funker best her. Det jeg lurer på er, hvorfor funker sukkervann så bra. Jeg gir som oftes ca 6-7 ml, men av og til må dobbel dose til, men når han har fått i seg sukkervannet, så faller gutten min i ro. Han blir helt sigen. Jeg bruker det som oftes om kveld eller visst han har hatt en lang natt og formiddag med gråt og smerter. Jeg vet ikke hvorfor jeg gjør det, men jeg begrenser sukkervannet. Jeg prøver å unngå det. Maks en gang for dagen. Lurer jo litt på om mye sukkervann ikke er bra jeg da? Men også hvorfor gutten min reagerer slik som han gjør på dette. For av og til ser jeg øynene hans rulle etter bare noen dråper sukkervann. Fra å holde en gutt pinn stiv av smerter, så forvandles han til en helt avslappet gutt, han virker nesten ned dopa… Jeg har akkurat hatt et døgn med hyl og vræl, pupp en gang i timen osv. 12 ml sukkervann og gutten min har sovet i nå 2.5 time. Jeg burde ha sovet selv, men sitter her og nyter roen. Men enkelt og greit så er spørsmålet mitt. Hva er det med sukkervann som funker så bra på mageknipen hans….

Svar:

Minifomet reduserer luftspenningen i tarmene, mens sukkervannet øker blodsukkeret i blodet slik at fordøyelsen fungerer bedre.
Detter er et enkelt svar på et vanskelig spørsmål, men noen ganger har “kjerringrådende” ikke alltid vitenskaplige svar.
Hilsen Ebba
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelEtt eller begge bryst per måltid?
Neste artikkelPrøveperiode 2: Behandlinger og snart ferie
DEL