Til å begynne med ligger barnet i ro på stellebordet og beveger bare armer og bein, men plutselig en dag klarer det å snu seg rundt. Er stellebordet sikret? Står det støtt, og står det slik at barnet ikke kan falle ned på gulvet? Er det beskyttelse rundt kantene?

Sist oppdatert: 28. januar 2005

De hyppigste fallene skjer nok senere, når barnet krabber eller går. Det må alltid være en voksen til stede for å gi den nødvendige sikkerheten når barnet krabber i trappen. Fall kan forhindres ved å sette et stengsel både oppe og nede i trappen.

Et slikt stengsel må ikke ha tverrlister som barnet kan klatre på. Men også det å ta seg frem i trapper er en naturlig del av barnets utvikling. Ved å lære barnet å gå i trapper, vil det kunne unngå uhell hvis du en gang skulle ha glemt å sette for stengselet, eller når barnet blir så stort at det ikke lenger er naturlig å ha stengsel.

Fall fra vinduer har også forekommet. Bygningsforskriftene, slik de nå er utformet, skal redusere faren for slike ulykker i nyere hus. Vi anbefaler at du forsikrer deg om at barnet ikke vil kunne åpne vinduer på egen hånd.

Balkonger må også sikres.

Les også om brudd, kuttsår og skrubbsår

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelErnæring – for tidlig fødte
Neste artikkelSøskensjalusi – en hverdagslig ting
DEL