Hva gjør man når babyen til stadighet slipper taket på puppen midt i måltidet, og hvorfor skjer det?

Sist oppdatert: 4. mars 2013

Datteren min er nå snart tre uker gammel, og ved de siste måltidene har hun fått for seg å stadig slippe brystet mens hun suger. Virker som hun blir helt frustrert og sint inni mellom når hun slipper brystet og skriker i tillegg. Hun har tatt igjen fødselsvekten sin. Hva kan dette skyldes?

Les også:

Får babyen min nok mat?
Hvordan ammer jeg?
Når ammingen ikke går helt som planlagt

Helsesøster Elin svarer:

Det kan være flere årsaker at din datter slipper brystet når hun ammes. Det kan være at hun blir utålmodig fordi melken ikke kommer fort nok. Det kan også være at melken strømmer så fort at hun ikke klarer å svelge unna, og derfor må ha en liten pustepause.

En annen årsak kan være at hun ikke legges godt nok inntil brystet, ogat det derfor kan være anstrengende for henne å die. Det kan derfor være nyttig å passe på at ansiktet hennes snus godt inn mot brystet, slik at hennes mage ligger mot din mage. Den første tiden etter fødsel, kan det også være godt å legge en pute under barnet for å henne godt opptil brystet.

Etterhvert som hun vokser til, og blir lengre og sterkere i kroppen, vil det ikke være nødvendig med støtte av pute lenger. Det høres ellers ut som du er godt i gang med ammingen og at hun får tilstrekkelig med melk i seg.

Lykke til i tiden som kommer! Hilsen Elin

Lurer du på noe? Send inn ditt spørsmål til helsesøster Elin!

Hva synes du om artikkelen?