Trenger du forsikring før barnet er født, og hva dekker egentlig en gravid– og spedbarnsforsikring? Vi har samlet de vanligste spørsmålene for deg som er gravid eller nybakt forelder.

Når du skal bli, eller nettopp har blitt, forelder er det mye å forberede seg på og tenke over. Kommer babyen til å være frisk? Får den i seg nok mat? Hvor mye bør den sove? Og hva gjør du om det skjer noe? Det er helt normalt å sitte med mange spørsmål når en ny verdensborger kommer til verden.

Med barn følger også tankene om forsikring, og hvordan samboer og barn står stilt dersom noe skulle skje enten deg eller dem. Først og fremst bør dere som foreldre forsikre dere om noe skulle skje. I tillegg er det viktig å vurdere behovet for en barneforsikring når barnet er blitt 3 måneder.


Advertisement

Hvorfor bør jeg vurdere gravid- og spedbarnsforsikring?

Ole-Kristian Lundal, leder for personforsikring i Storebrand, forteller at de ofte får spørsmål fra rådville foreldre som lurer på hva de kan eller bør kjøpe før den ordinære barneforsikringen.

– Ettersom normal barneforsikring ikke gjelder før barnet er tre måneder, kan en gravid- og spedbarnsforsikring være en god og rimelig måte å få en ekstra økonomisk trygghet også under graviditeten, fødsel og de tre første månedene med baby, sier Lundal.

Han mener Gravid– og spedbarnsforsikringen i Storebrand er et godt valg for dem som ønsker en ekstra sikkerhet utover dekningen i folketrygden. Forsikringen gir blant annet erstatning ved sykehusopphold på 7 til 14 dager. I tillegg til å omfatte en ulykkesforsikring, gir den også erstatning ved abort eller dødsfall som følge av fødselskomplikasjoner. Så selv om det er en forsikring du ikke ønsker å måtte få bruk for, er den god å ha om det først skjer noe alvorlig.

Hvem trenger en gravid– og spedbarnsforsikring?

Alle forsikringsbehov er individuelle, og du må selv vurdere hva du trenger. Likevel er det alltid lurt å tenke gjennom hvordan dere er rustet til å takle uforutsette hendelser som kan oppstå. Skjer det noe alvorlig har de fleste behov for økonomisk bistand, i følge med begravelsesutgifter, psykolog eller dagpenger ved sykehusopphold. En utgift på 30 000-50 000 kroner kan ha store konsekvenser, og for mange vil det være betryggende å ha en forsikring som gir ekstra økonomisk handlerom både under og etter graviditeten.

Vil du tegne Gravid– og spedbarnsforsikringen? Les mer og kjøp den her.

Hva dekker forsikringen utover det jeg får av staten?

Det er ingen summer som kan bøte på det å miste et barn, men en forsikring gir en økonomisk støtte til tiden etterpå. I Norge er du dekket av folketrygden og har blant annet, i tillegg til tilgang på det norske helsevesenet, som regel rett på foreldrepenger i 30 dager etter en dødfødsel, og rett på gravferdsstønad.

Med en Gravid– og spedbarnsforsikringen i Storebrand får du i tillegg dekket utgifter til psykolog, slik at du selv kan velge preferert psykolog. Du får også blant annet utbetalt dagpenger ved sykehusopphold , økonomisk støtte ved dødfødsel, og en ulykkesdekning for barnet.

Dette dekker Gravid- og spedbarnsforsikringen i Storebrand

  • Dagpenger for inntil 14 dager ved minst syv døgn sammenhengende sykehusopphold for mor og/eller barn. Dekkes med 600 kroner pr. døgn fra første døgn.
  • 25 000 kroner ved dødfødsel eller barnets dødsfall innen fire uker etter fødsel som skyldes fødselskomplikasjoner eller sykdom. Denne dekningen gjelder ikke hvis du kjøper forsikringen etter at barnet er født.
  • Utgifter til psykologisk førstehjelp – hvis barnet dør som følge av sykdom eller ulykke, dekker forsikringen inntil 10 000 kroner til valfri psykolog.
  • Ulykkesdekning for barnet gir erstatning for behandlingsutgifter, varig medisinsk invaliditet og dødsfall.

Ulykkesdekning for barnet

  • Behandlingsutgifter ved ulykke blir kompensert inntil to år etter skadedagen med inntil 50 000 kroner, fratrukket egenandel på 1000 kroner.
  • Varig medisinsk invaliditet ved ulykke dekkes med inntil 500 000 kroner. Utbetalingen er gradert i forhold til invaliditetsgrad; det vil si du får 65 prosent av beløpet hvis barnet har en invaliditetsgrad på 65 prosent.
  • Erstatning etter dødsfall ved ulykke er 50 000 kroner.

Hvert forsikringsoppgjør er individuelt, og punktene over er veiledende. Sjekk detaljer og vilkår for forsikringen her.

Hva er forskjellen på Storebrands Gravid– og spedbarnsforsikring og gratisforsikringene som tilbys i markedet?

De fleste gratisforsikringene gjelder kun for ulykke etter at barnet er født, og opp til barnet er tre måneder. Den dekker ikke sykehusopphold, dødsfall, dødfødsel eller psykolog, slik Gravid– og spedbarnsforsikringen i Storebrand gjør.

Når må jeg tegne en gravid– og spedbarnsforsikring?

Du kan kjøpe forsikringen fra uke 24 i svangerskapet, og frem til babyen er tre måneder. Det er mor som bærer frem barnet som må bestille forsikringen og som vil være eier av forsikringen.

Hvor lenge varer forsikringen?

Forsikringen gjelder frem til fire måneder etter termindato, eller frem til fire måneder etter fødsel om den bestilles etter at barnet er født. Dekningen for mor varer tilsvarende.

Blir Gravid– og spedbarnsforsikring automatisk overført til normal barneforsikring etter endt periode?

Nei, det blir den ikke, men vi anbefaler deg å tegne barneforsikring fra barnet er tre måneder gammelt. Med Gravid– og spedbarnsforsikringen har du allerede fått barnet ditt inn i et forsikringsløp, og vi kontakter deg derfor når barnet blir tre måneder, for å hjelpe deg å avklare eventuelt videre forsikringsbehov.

Les hvorfor Barneforsikring ekstra er kåret best i test.

Må jeg ha andre forsikringer i Storebrand for å kunne tegne gravid– og spedbarnsforsikring?

Nei, det må du ikke. Vår Gravid- og spedbarnsforsikring kan bestilles av alle, uavhengig om du er kunde hos oss fra før.

Kan jeg angre?

Du har 30 dagers angrerett når du kjøper forsikringen på nett. Du mottar skjema og mer informasjon sammen med forsikringspapirene etter at du har kjøpt forsikringen.

Hvor mye koster Gravid– og spedbarnsforsikring?

Gravid- og spedbarnsforsikringen koster 290 kroner for hele forsikringsperioden. Dersom du kjøper forsikringen etter at barnet er født koster forsikringen 100 kroner. Forsikringen dekker flere barn – for eksempel tvillinger – uten tillegg i prisen.

Hva med egenandel?

Det er 1000 kroner i egenandel på behandlingsutgifter ved ulykke. Ingen andre dekninger i forsikringen har egenandel.

Jeg fant ikke svar på det jeg lurte på. Hva gjør jeg?

Trenger du mer informasjon kan du ta kontakt med oss på telefon +47 915 08 880 . Vi hjelper deg gjerne.

Har du barn som er eldre enn tre måneder? Sjekk ut barneforsikring i Storebrand her.

 

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?