Derfor valgte fire foreldre i Storebrand disse barneforsikringene til barna sine.

Sist oppdatert: 12. oktober 2021

En barneforsikring gir deg muligheten til å være føre var dersom noe skulle skje barna dine, og gir dere en ekstra økonomisk trygghet i en vanskelig situasjon.

Vi får mange spørsmål om hvilken av de tre dekningene våre av barneforsikring du bør velge. Holder det med den midterste, eller er det flere åpenbare fordeler med å velge totalpakken?

Alle våre barneforsikringer innebærer blant annet en uførekapital, som gir barnet ditt en engangsutbetaling om barnet ditt blir varig ufør. Du får også tilgang til Eyr, som er videokonsultasjon med allmennlege og psykolog. Totalpakken sørger i tillegg for rask hjelp dersom alvorlig sykdom oppstår.

Dette er hva fire ansatte i Storebrand har valgt til sine barn, og hvorfor: Advertisement

Tegnet forsikring så tidlig som mulig

Andreas Offenberg Eide, far til Sebastian, bor i Asker og jobber som rådgiver i Storebrand Bank.

Hvorfor kjøpte dere barneforsikring?
– Vi kjøpte barneforsikring så fort sønnen vår, Sebastian, ble 3 måneder. Årsaken er så enkel som at vi ønsker å gi våre barn best mulige forutsetninger for en god fremtid.

– Det er mye som kan skje med helsen til et lite barn i starten av livet, som var en av årsakene til at vi tegnet forsikringen så tidlig som mulig. I tillegg til å sikre barna, hjelper en barneforsikring hele familien i ulike situasjoner som er vanskelig å takle i utgangspunktet.

OPPRETTET FORSIKRING TIDLIG: Andreas Offenberg Eide skaffet barneforsikring så fort sønnen ble 3 måneder gammel. Foto: Privat

Hvilken dekning valgte dere, og hvorfor?
– Vi kjøpte barneforsikringen som het Pluss, som i dag heter Ekstra. Den valgte vi fordi den inneholder en god uførepensjon, som var viktig for oss da vi skulle velge barneforsikring. Årsaken til at vi ikke valgte den som heter Total har med prisen å gjøre, målt mot vår vurdering av egen økonomi og kontaktnettverk.

Derfor er Barneforsikring ekstra kåret best i test

Hadde ikke ofret barneforsikring en tanke

Hilde Stray Due, mor til Maia og Matilde, bor på Vettre i Asker. Hun er tidligere leder for markedskommunikasjon i Storebrand.

Hvorfor kjøpte dere barneforsikring til barna deres?
– Jeg kjøpte barneforsikring til jentene mine da jeg begynte å jobbe i Storebrand, ganske så umiddelbart etter å ha rådført meg med en av rådgiverne om hvilken av de tre forsikringene som passet best for oss. Hvis det skulle skje noe med jentene mine som gjør at de blir varig ufør, så ville livskvaliteten til familien blitt markant dårligere på grunn av påvirkningen på økonomien. Dette er ikke noe jeg hadde reflektert over tidligere.

– Vi lagde en artikkel til nettsidene våre om en 13 år gammel jente som falt av hesten og ble ufør en gang, og hvilken enorm påvirkning dette hadde på hele familien. Da gikk det en støkk i meg, rett og slett – og jeg ble påminnet hvor viktig det er med en god barneforsikring.

VALGTE EKSTRA: Hilde Stray Due, tidligere leder for markedskommunikasjon i Storebrand, gikk for dekningen «Ekstra» til de to jentene sine. Foto: Privat

Hvilken dekning av barneforsikring valgte dere og hvorfor akkurat denne?
– Vi valgte Ekstra, på grunn av den månedlige utbetalingen ved uførhet. Jeg føler at barn uansett blir prioritert i helsekøen hvis det skulle være noe. Det har jeg selv opplevd, så derfor valgte jeg ikke Total. Jeg håper jo at jeg aldri får bruk for den delen som handler om uføre, men det gir meg en trygghet at jentene mine kan få større økonomisk frihet om de noen gang blir uføre.

– En positiv tilleggstjeneste, som jeg har brukt en del, er videokonsultasjon med allmennlege via Eyr. Den tjenesten er helt fantastisk! Jeg brukte den mye da jentene var mindre og stadig vekk fikk øyekatarr, for eksempel. Nå som jentene er større har jeg ikke brukt den så mye. Men jeg har ved et par anledninger ringt når vi har vært på ferie uten tilgang til fastlegen. Å slippe å dra til legevakten, og heller ringe med video fra der vi er, er virkelig gull verdt.

Erik valgte barneforsikring Basis

Erik Wedèn, far til Victor og Ella, bor i Hole kommune og jobber som Customer Journey Manager i Storebrand.

Hvorfor kjøpte dere barneforsikring til barna deres?
– Jeg lærte meg viktigheten av forsikring i tidlig alder via faren min, som har hatt en lang arbeidskarriere i forsikringsbransjen. Foreldrene mine har derfor alltid gitt ett år med full forsikring i fødselsgave til sine barnebarn, for at vi som foreldre skal kunne overta den med en dekningsgrad som passer oss og våre behov.

– Så klart ønsker jeg ikke å havne i en situasjon hvor vi får bruk for forsikringene. Men jeg erfarte selv i oppveksten å få bruk for min daværende barneforsikring ved flere tilfeller, faktisk.

LÆRT VIKTIGHETEN AV FORSIKRING: Erik Wedèn, Customer journey Manager i Storebrand. Foto: Privat

Hvilken dekning valgte dere, og hvorfor?
– Det første året hadde begge barna den største forsikringen, Total, for å sikre oss mot det uventede i barnas første leveår. Siden justerte vi den ned basert på behov, og per i dag har begge barna Basis-forsikringen.

– Da jeg så gjennom de ulike dekningsgradene, kjente jeg en økt trygghet. Nå vet jeg at vi ved eventuelle sykdommer har alternativer til behandling om det skulle oppstå komplikasjoner. Det at Eyr inngår i samtlige avtaler kjennes trygt og godt. Det er en veldig stor fordel i en hektisk hverdag som småbarnsforeldre. Selvsagt skulle jeg ønske å forsikre barna mine totalt. På grunn av prisen har jeg tatt utgangspunkt i Basis, og i stedet valgt å spare ekstra i fond i barnas navn. Det gir meg sjansen til å sikre dem i dag gjennom forsikring, samtidig som jeg sparer til fremtiden deres.

Få full oversikt over dekningsgradene her

Frank har valgt Barneforsikring total

Frank Engebretsen, far til Mina og Signe, er salgsleder i Storebrand.

Hvorfor kjøpte du barneforsikring til barna dine?
– Jeg kjøpte barneforsikring for å sikre barna best mulig, hvis noe skulle skje.

Hvilken dekning valgte du, og hvorfor?
– Jeg valgte løsningen som inkluderte helseforsikring. Jeg valgte den beste dekningen uavhengig av pris. Barna mine er selvfølgelig det viktigste jeg har, og det føltes riktig å kjøpe den beste dekningen. I tillegg har jeg helseforsikring selv som jeg har benyttet. Derfor tenkte jeg at den ekstrakostnaden i måneden er jeg villig til å ta.

TOTAL DEKNING: Barna mine er selvfølgelig det viktigste jeg har, og det føltes riktig å kjøpe den beste dekningen, sier Frank Engebretsen. Foto: Kristian S. Moen/Storebrand
Storebrand tilbyr tre ulike barneforsikringer

Både Basis, Ekstra og Total dekker:

 1. behandlingsutgifter ved ulykke
 2. medisinsk invaliditet ved ulykke
 3. dagpenger ved sykehusopphold
 4. erstatning ved utvalgte sykdommer
 5. ombygging av bolig
 6. engangsutbetaling ved uførhet
 7. engangsutbetaling ved død
 8. medisinsk invaliditet ved sykdom
 9. videokonsultasjon med allmennlege (Eyr-appen)


Ekstra og Total dekker også
:

 1. utgifter ved behov for økt pleie og omsorg
 2. månedlig utbetaling av uførepensjon som øker med 2 prosent per år
 3. videokonsultasjon med psykolog (Eyr-appen)


I tillegg dekker Total
:

 1. helseforsikring, hvor barnet er sikret privat behandling senest 10 dager etter du har sendt inn henvisning. Som foresatt har du også tilgang til HelpLine – en telefontjeneste med helsepersonell som ordner det praktiske i forbindelse med hendelsen.

Hvem kan kjøpe barneforsikring?

De fleste barn mellom tre måneder og 18 år kvalifiserer til barneforsikring. Prisen på en barneforsikring vil variere, men stort sett ligger ikke prisen på mer enn et par hundrelapper i måneden per barn.

Forutsetningen er at barnet tilfredsstiller normale krav til helse og funksjonsdyktighet når forsikringsavtalen inngås. Videre må minst en av barnas foresatte være bosatt i Norge og være statsborger i et nordisk land.

I Storebrand kan du beholde barneforsikringen til barnet fyller 26 år, og det vil være en stor fordel å være forsikret gjennom ungdoms- og studietiden. Skulle noe skje før barnet har kommet seg i arbeid, vil en privat forsikring kunne utgjøre en betydelig forskjell.

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?