AnnonsørinnholdStorebrandDerfor bør du ha barneforsikring i Storebrand

Derfor bør du ha barneforsikring i Storebrand

Illustrasjonsfoto
Av Storebrand 556 Sist oppdatert 13.10.21
Storebrands barneforsikring ekstra får terningkast seks av Norsk Familieøkonomi. Hva gjør nettopp denne forsikringen så bra, og hva er den viktigste grunnen til at du bør forsikre barna dine?

– Som mor til tre merker jeg at barneforsikringen gjør at jeg slapper bedre av, fordi jeg vet at jeg har en økonomisk trygghet i bunn, skulle det skje noe med ett eller flere av barna mine, sier Nan Evy Stende.

NAN EVY STENDE: Forsikringsekspert i Storebrand. Foto: VG Partnerstudio)

Som forsikringsekspert i Storebrand er hun daglig i samtaler med kunder om hvilke forsikringer det er lurt å ha som privatperson. Hun er overrasket over hvor nedprioritert barneforsikringen er.

– De aller fleste som kontakter oss vurderer å kjøpe bil- og reiseforsikring, som jeg først og fremst tror handler om at forsikring kan oppleves noe komplisert, og at bil og reise er enkelt å forstå.

Derfor er Barneforsikring ekstra kåret best i test

– Mister du telefonen din på tur, er den ganske enkel å erstatte. Det er mye verre om du eller barnet ditt skulle bli satt ut av arbeidslivet i all overskuelig fremtid. Med en veldig redusert (fremtidig) inntekt blir det vanskelig å leve det livet dere ønsker uten en forsikring i bakhånd, sier hun.

Selv har Nan Evy forsikret alle sine barn. Slik sikrer hun dem en økonomisk trygg fremtid.

– Men det er også en måte å sikre meg selv. Det handler om hvilke verktøy du ønsker å være utstyrt med. Om du skulle være så uheldig å oppleve langvarig eller akutt sykdom hos barnet ditt, er sannsynlighet stor for at du opplever økte utgifter og lavere inntekter, sier hun.

– Da kommer du til å trenge den økonomiske hjelpen du kan få, og med en god barneforsikring har du nettopp den hjelpen i ryggen.

Illustrasjonsfoto

Kåret til årest beste barneforsikring

For andre året på rad har Storebrands barneforsikring blitt kåret til best i test av Norsk Familieøkonomi, med terningkast seks. Juryen la stor vekt på at uføredekningen i barneforsikringene  «Ekstra» eller «Total» fra Storebrand var de eneste med årlig økning i utbetalingene.

– For mange høres dette ut som en teknisk detalj, men i realiteten er det utrolig viktig. Uføreutbetalingene fra Storebrand øker årlig med to prosent, for at inflasjonen ikke skal svekke kjøpekraften til kundene våre hvert eneste år. Når prisene på alt rundt deg øker er det viktig at utbetalingene gjør det samme, sier Stende.

Inkludert i forsikringen er også helsetjenester via Eyr-appen. Der kan du få resepter, henvisninger og svar på spørsmål om ulike symptomer og sykdommer – akkurat som en normal legetime. Den tidsbesparende løsningen er perfekt for hektiske småbarnsfamilier!

Med Barneforsikring ekstra hos Storebrand, får du:

  • En betydelig engangsutbetaling ved ulykke, alvorlig sykdom og uførhet.
  • Månedlige utbetalinger hvis barnet senere blir ufør og ikke kan jobbe som voksen. Under utbetaling øker beløpet fast med 2 prosent årlig.
  • Økonomisk støtte ved behov for pleie og omsorg.
  • Økonomisk kompensasjon til foreldre ved sykehusopphold og ombygging av bolig
  • Fleksibel tilgang til lege via video – Eyr-app.
  • NYHET! tilgang til psykolog via video for barn som har fylt 14 år – Eyr-app.
  • Helseforsikring inkludert i barneforsikringen hvis du velger Barneforsikring total.

 

Illustrasjonsfoto

Få full oversikt over dekningsgradene her

Hva skjer hvis barnet ditt blir ufør?

Mange tenker at vi som nordmenn er så heldige at vi ikke trenger barneforsikring, rett og slett fordi vi har staten i ryggen om uhellet skulle være ute. Ifølge forsikringsekspert Stende stemmer dette bare til en viss grad.

– I Norge er vi heldige ved at vi alle har et sikkerhetsnett i folketrygden, som sikrer oss en minimumsytelse. Ved varig uførhet kan vi få en ytelse som beregnes ut fra den arbeidsinntekten vi tidligere har hatt, sier hun.

Hvis barnet ditt blir ufør som ung, er det satt en minimumsats på mellom 2,6 og 2,9 ganger folketrygdens grunnbeløp. Minsteytelsen utgjør i dag litt i overkant av 300.000 kroner i året.

– For de aller fleste av oss er ikke det nok til å leve av. Barn, som jo aldri har vært innom arbeidslivet, har dessverre langt færre rettigheter enn uføretrygdede som har vært i jobb før de ble uføre. Dette medfører lavere ytelse ved sykdom, og en lavere fremtidig pensjon, forklarer hun.

Den fremtidige lønnsveksten du kan forvente, er kun knyttet til økningen i grunnbeløpet i folketrygden. Med en så begrenset inntekt blir det vanskelig, om ikke umulig, å etablere seg med egen bolig og familie.

– Å se at et av mine barn har store økonomiske utfordringer, samtidig som de andre barna «løper fra» i kjøpekraft, ville for meg som mor vært vanskelig. Vi må huske at uføretrygden er lavere enn hva minstelønnen for en nyutdannet faglært er og veldig mye mindre enn hva startlønnen til for eksempel en lærer eller sykepleier er.

Illustrasjonsfoto

Sjekk pris og kjøp barneforsikring

Den aller viktigste dekningen

Stende forteller at det aller viktigste barneforsikringen dekker er varige utfordringer, som at unge blir uføre i lang tid.

– Vi ser jo at mange blir uføre, veldig mange flere enn før, uten at vi med sikkerhet kan si hva grunnen til det er. Men det vi vet, er at det er en markant økning av uføre knyttet til psykiske lidelser. Det er helt tydelig at viktigheten av å være forsikret er større enn folk flest er klar over, sier hun.

Barneforsikringen kan også brukes til langt mer enn mange tror.

– En god forsikring sørger for at du har handlingsfrihet i vanskelige tider. For oss foreldre som ønsker å ha full verktøykasse, ønsker jeg helt avslutningsvis nevne at Storebrands barneforsikring Total, blant annet inneholder en helseforsikring for barnet. Med denne helseforsikringen har vi som foreldre enkel tilgang til legespesialister, psykologer, rask bildediagnostikk og sykehusbehandling om det trengs.

 

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: