I 2017 fylte Mor Signes babyteppe 30 år! I løpet av disse årene har tusenvis av små babyer blitt tullet inn i verdens deiligste teppe.

Sist oppdatert: 15. mai 2018

Jannecke Riisøen er gründer og daglig leder i Nøstebarn, og det var hennes mor, Signe, som strikket det aller første teppet i 1987 – derav navnet. Teppet er like genialt som det er enkelt; totrådet Merino lammeull, rettstrikk frem og tilbake på en stor strikkepinne, resultatet blir et stort, lett og lunt teppe.

Oppskriften på Mor Signes babyteppe er Nøstebarns aller mest populære strikkeoppskrift. Kanskje ikke så rart, for dette teppet blir en favoritt hos alle som er så heldige at de får strikket seg et slikt. Den lette kvaliteten i ubehandlet ull, gir et strikketeppe som er lunt, mykt, trygt og godt.

Mange har vekket til live gamle strikkeferdigheter, eller startet en ny strikkeglede, gjennom strikking av Mor Signes babyteppe. – Legge opp, – strikke rettmasker – og felle av! Det er alt man trenger å kunne for å lage verdens beste teppe til små skatter. Mange setter kronen på mesterverket med en fin heklekant rundt, og det finnes også en oppskriftsvariant strikket på skrå med hullkant. Resultatet er uansett det samme; -et mykt og elastisk teppe som lett kan tulles rundt barnet.

Det finnes mange historier knyttet til sitt Mor Signes babyteppe, og noen har også delt disse med Jannecke og resten av Nøstebarn. «Det er fantastisk å få høre om tepper som har blitt elsket i hjel eller bare brukt helt opp» sier Jannecke. Hun forteller også om tepper med kunstferdige vrier, personlige varianter, og tepper med småfeil og sjarme. «Vi blir alltid varm om hjertet når vi ser en liten ny verdensborger tullet inn i et trygt og godt babyteppe strikket av ubehandlet myk merinoull.»

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBør dere velge 80 prosent eller 100 prosent lønn i permisjon?
Neste artikkelOppkalling av barn
DEL