Når spiste du sist på tærne dine? Og når badet du sist i en sølepytt?

Sist oppdatert: 16. oktober 2019

Det er alltid spennende med barneklær i fine farger og fasonger, men det er flere andre hensyn å ta når minsten skal kles opp.

Barn er ikke små voksne. Kroppene deres er myke, og de er i bevegelse nesten hele tiden. Da er det deilig med romslige og elastiske klær. En liten mage blir rund og god når den er full. Da er det ikke godt med en strikk som strammer rundt magen.

Små barn vokser raskt. Klærne må derfor ha en fasong som er god å vokse i og være laget i et stoff som ikke blir stivt og klumpete hvis det er litt stort i starten.

Barn skifter raskt mellom aktivitet og hvile. Vi voksne kler raskt av og på oss hvis vi fryser eller blir varme. Det gjør ikke små barn. Derfor er det ekstra viktig at klærne deres virker temperaturregulerende og holder på varmen – også når det frister med et bad i en sølepytt.

Alt dette er med i vurderingen når Nøstebarn utvikler nye baby- og barneklær, men det er likevel én ting som er viktigere: Nemlig at klærne ikke inneholder noen kjemikalier som kan være skadelige. Derfor mener Nøstebarn at ubehandlet ull er et fantastisk materiale til klær for barn. Klær i ubehandlet ull kjennes ekstra gode på, virker temperaturregulerende, og er tillegg lett å bevege seg i.

  • Trygt og komfortabelt teller mest her i Nøstebarn, og heldigvis trenger det ikke være en motsetning mellom trygghet og flotte, funksjonelle og komfortable klær.

 

 

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelApper barna vil elske
Neste artikkelKan barn med eksem bruke ull?
DEL