Det er litt av hvert et lite nytt familiemedlem trenger av klær og utstyr.

Sist oppdatert: 16. oktober 2019

Mange koser seg med å kjøpe eller strikke litt klær når det kommer småfolk, og kanskje er dere så heldige å ha noen rundt dere som også vil gi gaver til den lille. Kjekkest er det med gaver som brukes hele tiden! Her har vi plukket fem favoritter.

Bodyer er obligatorisk i babygarderoben og derfor en kjærkommen gave. Velger dere å bruke ullbodyer, trenger barnet ikke så mange, fordi ull trenger sjeldnere vask enn for eksempel bomull. Ubehandlet ull virker naturlig selvrensende og lukthemmende, og søl tørkes ofte lett av. Ofte holder det å lufte bodyen, og den er klar til bruk igjen. En ullbody er en god gave til sommerbabyen også, og den hindrer at barnet blir klamt i varmen.

Ullpysj er gaven som brukes hver natt. En ullpysj i ubehandlet ull hindrer at barnet blir klamt og kaldt hvis dynen går av. Det betyr gjerne roligere netter for både store og små. Luft ullpyjamasen på dagen, og ta den på igjen til natten. Enklere blir det ikke. Kommer det flekker på, tørkes de gjerne vekk med det samme. Må hele pysjen vaskes, er den fin og tørr til natten igjen.

Et soveskinn eller et vognskinn er gaven som brukes i årevis. Et tett og mykt lammeskinn er perfekt som liggeunderlag året rundt. Skinnet sørger for lufttilgang rundt barnet, samtidig som det isolerer mot både kulde og varme. Med et soveskinn har barnet med seg et trygt og velkjent sovested overalt hvor det sover. Velg det originale vaskbare lammeskinnet som også finnes som vognskinn, eller velg et plantegarvet (mimosa) soveskinn som i stedet tørkes av med fuktig klut.

En hel dress i ullfleece står høyt på ønskelisten hos mange. Ullfleece i 100% ull er et superlett og mykt stoff som varmer ekstra godt. Mange ønsker å unngå microplast i naturen og i barnets omgivelser. Da er naturmaterialer et godt valg.

Småplagg er også fint å gi i gave. En god hjelmlue kommer til å bli flittig brukt, og passer perfekt under heldressen. Velg mellom ull med silke, ullfrotté eller ullfleece alt etter hvilke årstid det er.  

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelKan barn med eksem bruke ull?
Neste artikkelKlokken stilles i helgen – hvordan forberede barnet?
DEL