I Nøstebarn er all ull ubehandlet. Det betyr at den ikke er utsatt for unødvendig kjemisk behandling, og derfor er like trygg og god som da den satt på sauen.

Sist oppdatert: 10. september 2018

Jade Daltveit jobber med markedsføring i Nøstebarn, og har selv tre små barn. «For meg er slagordet vårt en god oppsummering av det vi står for», sier hun. «Trygghet teller mest, betyr at jeg som mor vet at de klærne jeg kler barna mine i er helt trygge. I Nøstebarn vil vi aldri gå på akkord med trygghet, vi bruker kun stoffer som er garantert ufarlige. Jeg syns det er godt å vite.»

                            

Ubehandlet ull er best

Når andre ullprodusenter behandler ullen bruker de ofte blekemidler, møllgift, superwashbehandling og fargestoffer med skadelige tungmetaller. Dette fører til at mange av ullens gode egenskaper går tapt, og det naturlige ullfettet (lanolin) forsvinner.

                                

Mye ull er belagt med plast

«Jeg ønsker å være med på å begrense bruk av plast, og utslipp av mikroplast i havet», sier Jade Daltveit, «derfor er jeg veldig bevisst på hvilke klær jeg kjøper inn til familien. Dessverre er det slik at mesteparten av ulltøyet du får kjøpt i dag er belagt med en tynn plasthinne, selv om plaggene er merket med 100% ull. Hos Nøstebarn er all ullen helt plastfri, og dermed det tryggeste valget, både for småen og miljøet.»

Selvrensende ull

Ubehandlet ull føles ekstra god mot huden, og har en fantastisk evne til å regulere temperaturen, uansett og det er varmt eller kaldt ute. Den er også selvrensende, og i husholdninger med små barn er det mange som setter pris på å kunne lufte klærne i stedet for å legge dem til vask etter én dags bruk. Unødvendig vasking er heller ikke bra for miljøet!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelKeisersnitt – dette er greit å vite
Neste artikkelHva var det beste jordmor sa eller gjorde under fødselen?
DEL