Det er flott å reise med barn, men det er ikke alltid like lett å vite hvordan man skal gjøre det med maten. Vi deler 8 av våre beste tips for en smidigere reise.

1. Sikkerhetskontrollen – Barnemat som skal spises på flyet er tillatt å ha med seg i håndbagasjen. Men du må være nøye med å vise den i sikkerhetskontrollen, der de kommer til å kontrollere den med spesialutstyr. Glem ikke å kontrollere hva som gjelder hvis du skal bytte fly i et annet land. Les mer om hva du kan ha med inn på flyer her: 

2. Flyet – På flyet pleier det å gå bra å få varmet barnematen, men det kan være lurt å si i fra til besetningen med det samme man går om bord, da det kan være hektisk midt under serveringen. Skal dere fly langt? Ta gjerne med litt snacks som barnet kan sitte og pusle med. Fra 12 måneder kan du for eksempel velge HiPP kjeks med fullkorn og eple som er helt uten tilsatt sukker og perfekt for små gommer som trenger trim. For lengre reiser kan praktiske måltider på klemmepose være et godt alternativ.

3. Utlandet – Husk at det ikke alltid finnes samme tilbud og utvalg av barnemat i utlandet som det vi er vant med hjemme. Spør reisebyrået hva som gjelder for ditt reisemål.

4. Tog – Reiser du med NSBs tog i Norge, er det som regel mulig å varme barnematen. I restaurantvogner har du som regel tilgang på mikro, eller og ellers kan man personalet og be de om hjelp. For barn mellom 1 – 3 år som kan spise litt større porsjoner kan HiPP La Mamma lasagne være et godt alternativ. Denne kommer i et plastbeger som enkelt varmes opp i mikro og kan spises rett fra emballasjen.

5. Bilen – Kjører du rundt på veiene i sommer, finnes det hjelpemidler for bil, som for eksempel barnematvarmer eller vannkoker. Selvsagt kan du også stoppe på veikroer og kaffer og låne en mikro. En termos med varmt vann kan likevel være kjekt å ha med seg til grøt.

6. Båten – På mange turistbåter har man tilgang på mikro, eller man kan få hjelp med oppvarmingen av barnemat i serveringen. Hvis man skal ut med egen båt uten matlagingsmuligheter, kan en mattermos med varmt vann fungere ypperlig til å varme barnemat i vannbad. En kjølebag kan også være nyttig å han med for å holde mat og drikke avkjølt i solen. Ikke glem flytevest og solbeskyttelse.

7. Emballasje – Et godt alternativ er å pakke med seg mellommåltider som fås kjøpt i praktisk emballasje, som for eksempel HiPPs smoothies. De er både lette og lette å ta med og kan gis hvis det haster. De er også enkle å lukke igjen.

8. Velge mat – Her kan du lese mer om HiPPs sortiment for at du enkelt skal kunne planlegge mat for barnet ditt i ferien og samtidig være helt sikker på at barnet får i seg den næringen det trenger.

God tur!
Kilde: Luftfartstilsynet

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelNår kan babyen din begynne med fast føde?
Neste artikkelHvor lenge var du på barsel etter fødsel?
DEL