Det er mye vi skal igjennom, de første seks månedene med et nytt, lite menneske. Vi gjør det lille vi kan for å forberede oss på alt det nye. Men hva med det som gjør oss usikre og utrygge?

Sist oppdatert: 11. august 2019

Ann-Mari Tollefsrud Boge

Spenning, nattevåk, nye bekymringer – og uendelig mange lykkeøyeblikk. Nybakte foreldre har mange ting de lurer på. Det kan være godt å ha en fagperson å henvende seg til når man trenger det.

Bestill gratis spedbarnsforsikring her!

Noen å spørre om alt du lurer på
– Hos oss i Gjensidige har vi en telefontjeneste inkludert i spedbarnsforsikringen. Dit kan foreldre ringe og få snakke med noen om alt de måtte lure på, enten det gjelder amming, soving, kolikk eller feber, sier Ann-Mari Tollefsrud Boge, ansvarlig for barneforsikring i Gjensidige.  – Det gir en ekstra trygghet å kunne ringe noen utenom vanlig åpningstid hos helsesøster og fastlege, legger hun til.

Dette kan spedbarnsforsikring brukes til
De aller, aller fleste får heldigvis aldri bruk for spedbarnsforsikring. Men hvis det mot formodning skulle skje en ulykke, kan forsikringen hjelpe deg økonomisk.

– Hvis barnet blir utsatt for en ulykke, dekker NAV normale utgifter til medisinsk behandling og en rekke hjelpemidler. Likevel kan det gjenstå utgifter som du risikerer å måtte dekke selv, sier Boge.

Hun forteller videre at Gjensidiges spedbarnsforsikring kan bestilles helt gratis fra barnet er 0-3 måneder. Den gjelder frem til babyen er 6 måneder gammel. En mer dekkende barneforsikring, som også gjelder ved sykdom, kan kjøpes fra barnet er 3 måneder gammelt. Men hva dekker egentlig spedbarnsforsikringen?

– Om barnet ditt får en varig nedsatt funksjonsevne som følge av en ulykke, utbetales en engangserstatning, sier Boge og avslutter:

Spedbarnsforsikringen dekker i tillegg utgifter til behandling av skader, også etter mindre alvorlige ulykker.

Bestill gratis spedbarnsforsikring her!

 

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelHvorfor er den lille så urolig på kvelden?
Neste artikkelUnngå økonomiske bekymringer hvis barnet blir sykt
DEL