Som nybakt forelder dukker det stadig opp nye spørsmål – både om de små og store tingene i livet. Da er det godt å vite at hjelpen bare er et telefonnummer unna når du lurer på noe. 

Sist oppdatert: 11. mars 2019

Tryggmammamedisin
Trenger du råd om trygg medisinbruk ved graviditet og amming? tryggmammamedisin.no er en offentlig tjeneste som tilbyr individuelle råd om medisiner til gravide og ammende, og du kan nå dem på telefonnummer 22 92 11 00.

Ammehjelpen
For gratis råd og hjelp til amming, ring en ammehjelper! Oversikt over ammehjelpere finner du på nettsidene Ammehjelpen.no.

Giftinformasjonen
Ved akutte forgiftninger og forgiftningsfare ringer du Giftinformasjonen. De er i beredskap hele døgnet, alle dager i året. Deres telefonnummer er 22 59 13 00 og du finner dem på giftinformasjonen.no.

Hjelpetelefonen
Trenger du noen å snakke med? Mental Helses Hjelpetelefon er en lavterskel telefon- og nettjeneste for alle som trenger noen å dele tankene sine med. Tjenesten er gratis og døgnåpen. Ring dem på 116 123.

Kirkens SOS
Kirkens SOS er Norges største krisetelefon, og de er bemannet hele døgnet, hele året.  Ring dem på telefon 22 40 00 40, eller gå på nettsidene for å sende melding eller chatte.

Økonomisk rådgivning og gjeldsrådgivning
Trenger du økonomiske råd? Økonomisk rådgivning og gjeldsrådgivning (NAV) hjelper deg å få kontroll over økonomien din. Deres telefonnummer er 800 45 353.

Bestill gratis spedbarnsforsikring her!

Voksne for Barn
Har du bekymringer eller spørsmål knyttet til barn og unge? Bekymringstelefonen Voksne for Barn består av fagpersoner som veileder og gir råd til voksne som er bekymret for barn eller unge. De svarer på alle typer henvendelser, fra hverdagslige utfordringer som søvn og grensesetting, til mer alvorlige utfordringer, som for eksempel mobbing og sorg. Ring dem på telefon 810 03 940

Norges Astma- og Allergiforbund
Har du spørsmål om inneklima eller trenger du helsefaglig rådgivning? Hos Norges Astma- og Allergiforbund finner du alt du trenger å vite om astma, allergi, eksem, kols, inneklima og uteluft. Deres telefonnummer er 23 35 35 35,

Kripos
Kripos tar imot tips og informasjon om seksuell utnytting av barn, menneskehandel og rasistiske ytringer på internett. Er du bekymret for noen? Ta kontakt med dem på telefon 23 20 80 00.

Anonyme Foreldre Av Mobbeofre
Blir barnet ditt mobbet? Få råd til hva du som forelder skal gjøre fra Anonyme Foreldre Av Mobbeofre (AFAM), telefon 984 55 505

Arbeidslivstelefonen
Arbeidslivstelefonen er en telefontjeneste som informerer, gir råd og veileder om spesielle utfordringer på arbeidsplassen, arbeidsmiljøspørsmål og lover og regler om arbeidslivet. Telefontjenesten er et samarbeid mellom Mental Helse og Arbeidstilsynet. For spørsmål, ring dem på telefon 22 56 67 00

Gjensidige barneforsikring
Har du spørsmål om barneforsikring ? Ring Gjensidige på 915 03100 for hjelp til hvilken forsikring du bør velge for ditt barn.

Gjensidiges Barne- og ungdomstelefon
Trenger du noen å snakke med om amming, kolikk, følelser – eller noe helt annet? Gjensidiges Barne- og ungdomstelefon er et døgnåpent tilbud til alle som har barne- eller spedbarnsforsikring hos Gjensidige. Der treffer du dyktige mennesker som kan svare på det du lurer på. Ring dem på 21 40 99 89.

Bestill gratis spedbarnsforsikring her!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelGleder meg til å føde igjen!
Neste artikkelHvis Disney-prinsessene ble mammaer
DEL