AnnonsørinnholdEspiraKlar for tur! Slik planlegger du tur med barn

Klar for tur! Slik planlegger du tur med barn

Av Espira 120 Sist oppdatert 04.10.22
Visste du at naturen gjør oss glad? Det er faktisk helt sant. Utallige forskningsstudier bekrefter sammenhenger mellom god psykisk helse og jevnlige naturopplevelser. Og ikke bare det. Om barn har gode opplevelser med aktivitet i naturen fortsetter de gjerne med friluftsliv også i voksen alder.

Turglede oppstår ikke helt av seg selv, og av til trenger både barn og voksne litt drahjelp for å pakke sekken og komme seg ut. Som med det meste annet i livet blir turen bedre med gode forberedelser. Lar du barna medvirke i forarbeid og planlegging blir turen et felles prosjekt som alle kan glede seg til. Vi har lang erfaring med barn på tur. Her er tre gode tips om planlegging av en god tur med barn:

Egen sekk gir turglede når den sitter godt og er passe tung.
Det finnes mange gode sekker på markedet. Det beste er å prøve noen ulike for å se hvilken sekk som passer barnet ditt. Husk at det bør være flere muligheter for regulering på en god sekk. Barneutstyr kan være dyrt og barna vokser fort fra det. Når du har funnet en sekk som passer kan det derfor være lurt å sjekke om du kan kjøpe den brukt, eller kanskje den kan settes opp på ønskelisten til neste bursdag eller jul?

Et plaster gjør underverker, pakk førstehjelpsutstyr.
En liten veske med førstehjelpsutstyr kan redde turen. Noen ganger er det et plaster som må til, andre ganger er det en smertestillende salve til vepsestikket. Dersom du har en liten veske med basisutstyr liggende i tursekken er du alltid beredt.

Klare farger på klærne gjør oss godt synlige.
Alle som har mistet et barn av syne på tur vet hvor raskt stressnivået stiger. Klare farger på klærne gjør det mye enklere å finne barn som kanskje er litt eventyrlystne, eller som synes det er gøy å gjemme seg bort litt. Dersom du har med deg flere barn på tur kan det være lurt å ha på refleksvester.

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler:

Fotokonkurranse: Se de flotte fødselsbildene

Når de profesjonelle fødselsfotografene deltar i fotokonkurransen i regi av International Assosiation of Birth Photographers (IABPB), kan de sende inn bilder i ulike kategorier....