Når begynner hjertet å slå? Når kan jeg forvente å kjenne spark? Hva skjer på ultralydundersøkelsen? Hvordan vet jeg at fødselen er i gang? Det er sjelden du har så mange spørsmål som når du skal bli mamma eller pappa til et lite barn. Hva skjer egentlig inni magen, og hvordan blir man klar til  bli foreldre?

Publisert: 26. februar 2009

Svangerskapsboken følger dere uke for uke med egne tekster om barnet i magen, og til mor og far. I tillegg kommer faktaartikler om de vanligste emnene som svangerskapsplager, undersøkelser, fødselsforberedelse og mye mer.
 
Tekstene til mor er skrevet av jordmor Monica Moland og tekstene om barnet er medforfattet og godkjent av overlege Harm-Gerd K. Blaas ved Nasjonalt Senter for Fostermedisin i Trondheim. I delen til far skriver journalist og firebarnsfar Ståle Frafjord de ukentlige tekstene til far, mens tekstforfatter Christian Sømme skriver artiklene. Boken blir gjennomgått og oppdatert av forfatterne og Svangerskapsbokens redaksjon årlig.

Nær ni av ti gravide par mottar Svangerskapsboken gratis hos jordmor eller på legekontor. I tillegg til å være gratis, er boken også veldig populær – kanskje spesielt på grunn av oppbyggingen med en del til mor og en til far. Undersøkelser gjort høsten 2008 viser at syv av ti vordende fedre leser boken!

 
Notatsidene til mor kan fungere fint som en dagbok, for selv om du tror du kommer til å huske nøyaktig dato for første spark, forsvinner den gjerne fortere ut av minnet enn du tror. Da er det hyggelig å ha notater å se tilbake på. Dessuten kan dagboksnotatene bli en fantastisk gave til barnet i magen!
 
Bokens ringperm gjør det enkelt for mor og far å ha boken oppslått på den aktuelle uken i graviditeten.
 
På side 12 og 13 finner dere skisser av barnet de første 12 ukene og av føttene fram til fødselen. Disse er i virkelig størrelse og gjør det litt enklere å forestille seg hvort stort barnet i magen er. Mange forteller at de har det som fast rituale at de fargelegger inni føttene hver gang de runder ny uke!
 
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelHvorfor blir vi ikke gravide?
Neste artikkelFødselsboken – alt du trenger å vite om fødselen!
DEL