Noen ganger skulle man bare ha vært en tur på butikken, eller muligens faren til ditt barns venn bare må ut en tur mens barnet ditt er på besøk. Er barna alltid forsvarlig sikret?

Sist oppdatert: 28. februar 2012

Kristina: Når jeg hører noen unnskylde seg med at «før fantes det ikke belter i bilene i det heletatt, og nå er liksom alt blitt så farlig», blir jeg virkelig provosert. Med god grunn, har krav til sikkerhet endret seg til det bedre – både på grunn av mer trafikk og høyere fart, men også fordi vi vet meir om hva som er gode sikkerhetstiltak. Og vi vet spesielt godt hvor viktig det er å sikre barna skikkelig. Å ikke sørge for forsvarlig sikring av barna på bilturen, er med andre ord helt utilgivelig. Uansett om turen er kort eller lang! Man tenker kanskje ikke over det, men er det ikkje, om mulig, enda verre å være ansvarlig for å skade andres barn, enn sine egne?

Ana Christina: Nei! Det er ikke greit! Jeg synes det er uansvarlig. Ikke bare setter man sitt eget barns liv i fare, men man setter også  andres liv i fare. Om det er mulig, la de små få gå i samlet flokk.  Det er tryggere at de går, enn at de sitter usikret i bilen. Ja til kompisvandring!

 

  

Oddvar: Nei, absolutt ikke. Her må foreldrene være konsekvente og sikre barna forsvarlig under kjøring. Med litt planlegging kan man alltid ordne riktig bilsikring. Det nytter ikke om man bare skal en liten tur til butikken eller barnehagen dersom man aldri kommer tilbake.

 

 

 

Anette: Angående kompiskjøring uten egnet bilsikring! Det er ikke greit. I disse Internett tider, så har de fleste, oppegående, mennesker fått med seg hva som er bra og ikke bra sikring av barn. Er man påpasselig selv, så synes man vel ikke at det er greit at de sitter isolert hos andre. Jeg hadde i allefall aldri tatt ansvar for andres barn, uten å ha sørget for forsvarlig sikring til de barna og. Faren ved det, er jo at det kan være lett å synde, uten å gjøre det med vilje. Er man fornuftig og ansvarlig selv, så antar man jo ofte at andre, tilsynelatende oppegående, bekjente også er det, og tar for gitt at de har tenkt på sikring for lånebarna også. Noe som kanskje ikke alltid er tilfelle, og da kan det, for noen, være vanskelig å ta den debatten.


Eline: Nei. Skal barnet sitte på i bil, skal det være godt sikret. Har man ikke bilsete tilgjengelig, får man heller la være å kjøre. Det eneste jeg kunne latt gå, var om det oppstod en krisesituasjon, og man måtte forte seg til feks sykehuset- men da er det også mulighet for å tilkalle ambulanse så man slipper å sette barnet sitt i en bil uten egnet bilsikring. Unnskyldninger som «jeg skal bare» fungerer ikke. Skal man «bare» en tur i butikken så kan man ikke regne med at det ikke er noe problem, for selv om det er en kort tur så kan veien være glatt, det kan være andre bilister som kjører i ruset tilstand, det kan dukke opp et dyr på veien.. det er mye som kan skje. Derfor er det aldri en god nok unnskyldning med at man «skal bare».

Barn skal aldri sitte i forsetet

– Mange slurver med bilsikkerheten

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelEr det vits i å lage kunst for små barn?
Neste artikkelAmandaprosjektet gir varme til små kropper
DEL