Gastroøsofageal refluks - magesekk i uorden

 

Dersom barnet stadig kaster opp, gråter, mistrives, og ikke legger på seg kan det tyde på gastroøsofageal refluks. Da lekker mageinnholdet tilbake i spiserøret fordi magesekken ikke fungerer normalt.

Ved gastroøsofageal refluks lekker mageinnholdet tilbake i spiserøret fordi muskelen ved inngangen til magesekken ikke fungerer normalt. Tilstanden er ikke uvanlig i barnets første leveår og starter gjerne når barnet er noen uker gammelt.

Symptomene er stadig oppkast – av og til med blodspor – gråt og mistrivsel, og etter hvert manglende vektøkning. De fleste barn blir bra av seg selv i løpet av det første leveåret.

Hva kan jeg gjøre?
Du kan prøve å la barnet sove i en annen stilling. Avhengig av alder kan barnet kanskje få sitte mer. Hvis barnet spiser fast føde, kan du prøve å øke mengden fast føde og redusere væskemengden.

Når bør jeg kontakte lege?
Kontakt lege hvis du tror barnet kan ha gastroøsofageal refluks. Hvis det er blod i oppkastet, eller hvis barnet får problemer med pusten, ring lege med en gang.

Hentet fra Babyverdens foreldreveilederserie. Fagkonsulent: Helge MichalsenOppdatert 28.01.2011

Legg inn en kommentar
 
bokstaver igjen
Antall kommentarer: 0
annonsebilag

 

  

 


 

 


Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig:Tamara Nygård

RSS-feed Aktuelt fra Babyverden.no
Kontakt: babyverden(a)sandviks.com

Babyverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Copyright © 2001-2015 Babyverden.no - Kopiering av materiale fra Babyverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.