Du er her:  > Rettigheter > farskaps test

farskaps test


farskaps test

_ 14.10.2008

Spørsmål:
Hei=) jeg går nå å venter mitt første barn, men problemet er at det er to aktuelle som fedre. hvor lang ti tar det å få svar på en farskapstest og hvordan skal jeg gå fram? har spurt både på dokterkontor, sykehus og nav, men blir bare mer forvirret av de ukonkrete og løse svarene.


Svar:

Testen tas først etter at barnet er født. Du/dere velger hvem som skal testes. Er dere enige om testing kontakter dere selv Rettsmedisinsk institutt i Oslo, telefon: 23 07 00 00. Testen kostet kr. 2.800,00 og inkluderer testing av mor, far og barn. Kr.1.400,00 i tillegg for hver ekstra person.(mulig den er dyrere nå)

Dersom dere ikke er enige, og ingen vil erkjenne farskapet, vil aktuelle fedre bli pålagt å ta en blodprøve. Denne betales av folketrygden.

Tetsten er 100% sikker, men bør ikke tas  av en person som har fått blodtransfusjon i løpet av de siste fire månedene.

Lykke til med testen!

Hilsen Monica.

Share/Bookmark

 


 

 


Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig:Tamara Nygård

RSS-feed Aktuelt fra Babyverden.no
Kontakt: babyverden(a)sandviks.com

Babyverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Copyright © 2001-2015 Babyverden.no - Kopiering av materiale fra Babyverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.