Du er her:  > Rettigheter > farskaps test
 

farskaps test


_ 14.10.2008

Spørsmål:
Hei=) jeg går nå å venter mitt første barn, men problemet er at det er to aktuelle som fedre. hvor lang ti tar det å få svar på en farskapstest og hvordan skal jeg gå fram? har spurt både på dokterkontor, sykehus og nav, men blir bare mer forvirret av de ukonkrete og løse svarene.


Svar:

Testen tas først etter at barnet er født. Du/dere velger hvem som skal testes. Er dere enige om testing kontakter dere selv Rettsmedisinsk institutt i Oslo, telefon: 23 07 00 00. Testen kostet kr. 2.800,00 og inkluderer testing av mor, far og barn. Kr.1.400,00 i tillegg for hver ekstra person.(mulig den er dyrere nå)

Dersom dere ikke er enige, og ingen vil erkjenne farskapet, vil aktuelle fedre bli pålagt å ta en blodprøve. Denne betales av folketrygden.

Tetsten er 100% sikker, men bør ikke tas  av en person som har fått blodtransfusjon i løpet av de siste fire månedene.

Lykke til med testen!

Hilsen Monica.

Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

RSS-feed Aktuelt fra Babyverden.no
Kontakt: babyverden(a)sandviks.com

Babyverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Copyright © 2001-2016 Babyverden.no - Kopiering av materiale fra Babyverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Babyverden.no bruker informasjonskapsler (Cookies). Her kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler(cookies) på Sandviks og Babyverden sine siter

Til toppen av siden