Bekkenløsning

Beate 

Spørsmål:
Hei, Monica!

Jeg er gravid i 22 uke og har vondt både foran og bak i bekkenet. Dette er mitt tredje svangerskap derfor kjenner jeg dette fra før. Men det er verre denne gangen.

Jeg jobber fullt. Sitter foran en PC hele dagen. Kan dette være skadelig? Blir jeg verre av å sitte så mye? Ønsker ikke å be om sykemelding selv om jeg er også veldig sliten.

Takk for svar.Svar:
Svar: Kjære Beate!

Jeg synes du er tapper, men hvorfor er du så streng med deg selv? Du er ikke syk, bare gravid. Du trenger ikke ”sykemelding”, men variasjon, litt ekstra hvile, gode arbeids stillinger o.s.v. Det er en menneskerett alle gravide kvinner burde ha! Ikke minst de med bekkenløsning!

I stede for sykemelding burde det være muligheter til å ta ut svangerskapspermisjon før fødsel uten å miste noe av permisjonstiden etter fødsel. Men dessverre, slik er det ikke enda. La oss håpe at det blir slik i fremtiden. Alternativet blir derfor halv eller hel sykemedling enn så lenge.

Om du blir verre av å sitte så mye foran PC, er det ikke lett å si noe om, det er det bare du som kan kjenne. Du blir i alle fall ikke bedre! Ingen kropp har godt av å sitte stille foran en Pc dag etter dag. Du spør også om det kan være skadelig å sitte foran en Pc hele dagen. Det er pr. i dag ikke helt sikkert påvist uheldige virkninger på foster hos mødre som arbeider foran dataskjermer. Er du i tvil kan du evt. ta kontakt med HMS- representanten på arbeidsplassen og bl.a spørre om det finnes andre arbeids muligheter for deg nå.

Det er vanlig som du opplever det at bekkenløsningen blir verre for hvert svangerskap. Mange kvinner har god hjelp av fysioterapi med øvelser og ”trening”. Du får henvisning av legen din til det.

Jeg oppfordrer sjelden kvinner til sykemelding, men av og til må jeg nærmest overtale noen. Da er de ofte så slitne og har gått så lang tid ”på viljen” at de ikke klarer å ta vare på seg selv og barnet de venter. Det fødes svært få barn i Norge for tiden. De få gravide kvinnene som bærer disse viktige barna frem må vi ta ekstra godt vare på. Du er en av dem!

Jeg håper du vil unne deg bare det beste den siste tiden. Lykke til med bedre dager! Hilsen Monica.

Share/Bookmark

 


 

 


Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig:Tamara Nygård

RSS-feed Aktuelt fra Babyverden.no
Kontakt: babyverden(a)sandviks.com

Babyverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Copyright © 2001-2012 Babyverden.no - Kopiering av materiale fra Babyverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.