Du er her:  > Er det farlig? > Flåttbitt
 

Flåttbitt
Spørsmål:
Hei! Jeg er gravid i uke 24 og alt står bra til. Jeg oppdaget i dag en flått som satt på magen min. Ut ifra hvordan den satt fast, vil jeg tippe at den har sittet der i et døgn. Jeg klarte ikke å få ut hele flåtten, og det sitter nå en bitteliten del av kjeven igjen.

Har renset med klorhexidin og pirket med nål/pinsett så jeg har blitt helt sår! Tror du dette bittet kan være skadelig på noen måte for fosteret? Vet jo ikke om flåtten var infisert med borreliose (?) virus. Eller er det unødig bekymring? Hilsen fra LineSvar:
Svar: Hei Line.

Det er liten sjanse for at akkurat denne flåtten er infisert, men siden hodet sitter igjen og du er gravid synes jeg du bør snakke med legen din. Du vil evt. få antibiotika, og det kan du godt spise selv om du er gravid. Det er dumt å ta unødige sjanser.

Lykke til. Hilsen Monica

Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

RSS-feed Aktuelt fra Babyverden.no
Kontakt: babyverden(a)sandviks.com

Babyverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Copyright © 2001-2016 Babyverden.no - Kopiering av materiale fra Babyverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Babyverden.no bruker informasjonskapsler (Cookies). Her kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler(cookies) på Sandviks og Babyverden sine siter

Til toppen av siden