Du er her:  > Utvikling > Pubertet
 

Pubertet
Spørsmål:
hei. Jeg har en sønn på snart 13 år. For en mnd siden oppdaget han er kul under venstre brystvorte. Denne var øm og hoven. Den gikk bort etter en uke. Nå har han igjen fått en kul, denne gangen under høyre brystvorte. Denne kulen er betraktlig større en forrige og vedig øm. Nå har han hatt den i 2 uker. hva kan dette være for noe? Er det noe jeg kan gjøre for å lindre litt. På forhond takk. Hilsen bekymret mor


Svar:
Dette høres ganske normalt ut for en gutt i puberteten siden hormonene er i ubalanse og påvirker brystvev, på lik linje som etter fødselen. Det vil det være forbigående. Det kan også være en cyste med væske eller annet vev.
 
Jeg vil likevel anbefale at dere følger med på at dette etter en periode går tilbake igjen og forsvinner, hvis ikke synes jeg dere skal få det undersøkt av lege.
 
Hilsen Ebba
 
 

Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

RSS-feed Aktuelt fra Babyverden.no
Kontakt: babyverden(a)sandviks.com

Babyverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Copyright © 2001-2016 Babyverden.no - Kopiering av materiale fra Babyverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Babyverden.no bruker informasjonskapsler (Cookies). Her kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler(cookies) på Sandviks og Babyverden sine siter

Til toppen av siden