Du er her:  > Oppdragelse > "hissig" 1-åring
 

"hissig" 1-åring
Spørsmål:
Hei! Har en liten gutt som snart blir 1 år. I det siste har han begynt å reagere voldsomt i situasjoner der ting ikke helt går slik han vil. Det kan f.eks være hvis han ikke får smake på noe vi spiser, eller hvis man tar i fra han noe, hvis han spiser brød og får øye på noe annet han foretrekker, så spiser han ikke brødet, men hyler og skriker til han får det han vil ha.Er litt usikker på hvordan vi som foreldre skal takle dette.


Svar:

Svar: Det er fornuftig at hele familien spiser den samme maten til måltidene nå som han er 1 år. Det er egentlig ingen grenser for hva han kan spise, så lenge ikke maten er veldig saltet.

Ellers er det viktig at du som mor er fast bestemt på hva han skal spise, og han avgjør hvor mye han vil spise. Gode rutiner tidlig, hjelper barnet til å forstå at det er du som bestemmer.

Husk at du må være konsekvent hver dag, for ellers blir sønnen din utprøvende på grensene.

Hilsen Ebba

Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

RSS-feed Aktuelt fra Babyverden.no
Kontakt: babyverden(a)sandviks.com

Babyverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Copyright © 2001-2016 Babyverden.no - Kopiering av materiale fra Babyverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Babyverden.no bruker informasjonskapsler (Cookies). Her kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler(cookies) på Sandviks og Babyverden sine siter

Til toppen av siden