Du er her:  > Hvordan gjør jeg...? > Jentebaby
 

Jentebaby
Spørsmål:
Hei hei...Jeg ser at det samler seg mye skit rundt klitoris til jenten min. Ikke avføring, men ser ut som salve og muligens utflod. Skal jeg tørke dette vekk..? Synes det er vanskelig og ubehagelig og tørke for mye innenfor kjønnslepper. Kan det forekomme sopp der? Og hvordan ser jeg det isåfall?


Svar:
Det vil naturlig samle seg litt avfallsstoffer rundt kjønnsleppene på jentebarn som er naturlig og holder en lav ph. Det er naturlig å tørke bort noe etter at datteren din har badet og huden er oppbløtt, men ikke etter hvert bleieskift.
 
Det skal ikke tørkes noe særlig innenfor kjønnsleppene, da kan hun bli sår.
 
Dersom hun mot formodning skulle få sopp, vil det vise seg som et generelt hissig bleieutslett hvor huden blir rød og hissig. Ved å beholde en lav ph, unngår du at datteren din får det.
 
Hilsen Ebba

Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

RSS-feed Aktuelt fra Babyverden.no
Kontakt: babyverden(a)sandviks.com

Babyverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Copyright © 2001-2016 Babyverden.no - Kopiering av materiale fra Babyverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Babyverden.no bruker informasjonskapsler (Cookies). Her kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler(cookies) på Sandviks og Babyverden sine siter

Til toppen av siden