Slik velger du riktig barneforsikring

Illustrasjonsfoto: iStock

Illustrasjonsfoto: iStock 

Det er ikke rart at mange småbarnsforeldre blir forvirret når de skal velge barneforsikring. Du vil selvsagt bare det beste for barnet ditt, og er redd for å velge feil. Men hvordan vet du hvilken forsikring som er best?

Artikkelen fortsetter under annonsen
 
ADTECH.config.placements['d4_netboard'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d4_netboard_mobil', min: 0, max: 579 },{ id: 'bv_d4_netboard_tablet', min: 580, max: 1199 },{ id: 'bv_d4_netboard_desktop', min: 1200, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d4_netboard');

Blogginnlegget er skrevet av journalist Anette Vårvik i Norsk familieøkonomi. Foto: Norsk familieøkonomiI Norsk Familieøkonomi utfører vi en årlig sammenligning av barneforsikringene til de forskjellige forsikringsselskapene, og det vi ser er at de aller fleste av dem har gjort en eller annen vri som skiller dem fra de andre. Det gjør det veldig vanskelig for oss å sammenligne, samtidig som det stiller høyere krav til dere foreldre som skal finne den riktige forsikringen for dere. Skal du være sikker på at du har tatt riktig valg, må du rett og slett bruke litt tid på å sette deg inn i hva de forskjellige forsikringsselskapene dekker. Her kan heldigvis vi hjelpe deg litt på veien!

Blir litt bingo uansett 
Hvilken barneforsikring som vil gi din familie høyest utbetaling, vil en ikke få svar på før det vonde eventuelt skjer og barnet blir sykt. Utbetalingene vil nemlig variere etter hvilken sykdom barnet får, hvor stor invaliditetsgrad barnet får, og hvilken hjelp familien får krav på. For å ta et eksempel, det hjelper lite at Storebrand har høyest utbetaling på utvalgte sykdommer om barnet ditt «bommer» og får en sykdom som ikke står på listen til Storebrand. De høyeste summene i en barneforsikring er de en får utbetalt ved varig medisinsk invaliditet ved sykdom eller ulykke, men det er en kjent sak at mange må «kjempe» i årevis for å få en lege til å konkludere med at barnet er varig invalid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik velger du
Mitt råd når du skal velge en barneforsikring er først å vurdere hvor mye du maks vil betale for forsikringen. Deretter bør du sette deg litt inn i forskjellene på de forsikringene som er i din prisgruppe. Vi mener at en barneforsikring uten uførepensjon ikke kan regnes som en fullverdig forsikring. Med uførepensjonen vil barnet få utbetalt en fast sum hver måned om han eller hun skulle bli ufør, i tillegg til utbetalingen fra NAV. Dette er uten tvil en svært viktig dekning, da den skal erstatte tapt fremtidig inntekt for barnet.

Men de barneforsikringene med uførepensjon er vanligvis dyrere enn de forsikringene som ikke har uførepensjon. Dersom du ønsker en rimeligere forsikring, kan det godt være at det er et bedre valg for deg med en forsikring uten uførepensjon, men som har gode dekninger ellers.

Sett deg deretter litt inn i de forskjellige dekningene, og når du har funnet de mest aktuelle forsikringene for din familie bør du også ta en titt på vilkårene til selskapene. Husk at banken din eller forsikringsselskapet ditt helt sikkert vil mene at deres barneforsikring er den beste, men vi anbefaler å bruke litt tid på å sjekke sammenligningen vår før du tar valget ditt!

Under er resultatene i barneforsikringstesten til Norsk familieøkonomi desember 2016. Forsikringsselskapene under er rangert alfabetisk, og ikke etter en vurdering av hvem som er best eller dårligst i de forskjellige kategoriene.

Bloggen er publisert i samarbeid med Norsk familieøkonomi

 Oppdatert 27.01.2017
annonsebilag
 
ADTECH.config.placements['d5_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d5_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.enqueueAd('d5_annonsorinnhold');
 
ADTECH.config.placements['d6_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d6_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.enqueueAd('d6_annonsorinnhold');Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

RSS-feed Aktuelt fra Babyverden.no
Kontakt: babyverden(a)sandviks.com

Babyverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Copyright © 2001-2016 Babyverden.no - Kopiering av materiale fra Babyverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Babyverden.no bruker informasjonskapsler (Cookies). Her kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler(cookies) på Sandviks og Babyverden sine siter

Til toppen av siden