Når bør du tegne barneforsikring?

Illustrasjonsfoto: iStock

Illustrasjonsfoto: iStock 

Vet du hvorfor det er smart å kjøpe barneforsikring tidligst mulig? Og bør du takke ja til gratisforsikringene før barnet er født?

Artikkelen fortsetter under annonsen
 
ADTECH.config.placements['d4_netboard'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d4_netboard_mobil', min: 0, max: 579 },{ id: 'bv_d4_netboard_tablet', min: 580, max: 1199 },{ id: 'bv_d4_netboard_desktop', min: 1200, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d4_netboard');

Blogginnlegget er skrevet av journalist Anette Vårvik i Norsk familieøkonomi. Foto: Norsk familieøkonomiDet er ikke for sent å tegne barneforsikring selv om ungene begynner å bli store, men har du mulighet, anbefaler vi å tegne forsikringen så tidlig som mulig. Det vanligste er at forsikringsselskapene åpner for at du kan kjøpe forsikring når barnet er tre måneder gammelt. Kjøper du forsikringen tidlig slipper du å få reservasjoner dersom barnet skulle få en sykdom eller skade før du bestiller forsikringen.

En av mine kollegaer tegnet for mange år siden en barneforsikring som ikke kunne videreføres etter 18 år. Hennes sønn hadde som tenåring et brudd i foten under trening. I grunn en ubetydelig skade som grodde helt fint. Denne har fulgt han som en reservasjon i hans nye forsikring. Det vil si at dersom det skjer noe med beina hans vil han ikke få full forsikringsdekning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil du flytte forsikringen din?
Reservasjoner må du også være obs på dersom du skal bytte barneforsikring fra et selskap til et annet. Ved bytte krever mange forsikringsselskaper nye helseopplysninger, og denne helsevurderingen kan gi reservasjoner som ikke gjelder for barneforsikringen du har i ditt nåværende selskap. Si derfor ikke opp barneforsikringen i det gamle selskapet før helsevurderingen hos det nye selskapet er ferdig. Da vet du om du vil få nye reservasjoner i forsikringen, og du kan eventuelt velge å fortsette hos det gamle selskapet. Det negative med dette er at du i en liten periode må betale for to barneforsikringer.

Gratis forsikringer som gravid
Men det er ikke bare barneforsikringer vi småbarnsforeldre må ta stilling til. Nå som jeg er gravid opplever jeg å få tilbud om gravid- og spedbarnsforsikring fra de forskjellige forsikringsselskapene. Disse er gjerne gratis, og er rett og slett et markedsføringsstunt for å kunne selge deg vanlige barneforsikringer når barnet er født. Vi i Norsk Familieøkonomi har ikke gjort noen egen undersøkelse av disse forsikringene, men det som er verdt å merke seg er at disse vanligvis er ulykkesforsikringer, og vil altså ikke gi noen erstatning dersom det viser seg at barnet har en sykdom når det blir født. Det betyr også at eventuelle sykdommer som oppstår i perioden barnet er dekket av spedbarnsforsikringen sannsynligvis vil gi en reservasjon om du ønsker å tegne vanlig barneforsikring i etterkant.

Ikke bare si ja takk
Spedbarnsforsikringen gjelder vanligvis inntil barnet er tre måneder gammelt, altså samme tidspunkt som forsikringsselskapene vil begynne å selge deg vanlig barneforsikring. Vær da oppmerksom på at du ikke bare takker ja til første og beste tilbud fra selskapet du fikk gratis forsikring fra, men sjekk opp hvor god deres forsikring er sammenlignet med de andre forsikringsselskapene. En barneforsikring er nemlig ikke noen A4-forsikring, her er det store forskjeller mellom selskapene.

Bloggen er publisert i samarbeid med Norsk familieøkonomi

 Oppdatert 27.01.2017
annonsebilag
 
ADTECH.config.placements['d5_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d5_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.enqueueAd('d5_annonsorinnhold');
 
ADTECH.config.placements['d6_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d6_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.enqueueAd('d6_annonsorinnhold');Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

RSS-feed Aktuelt fra Babyverden.no
Kontakt: babyverden(a)sandviks.com

Babyverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Copyright © 2001-2016 Babyverden.no - Kopiering av materiale fra Babyverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Babyverden.no bruker informasjonskapsler (Cookies). Her kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler(cookies) på Sandviks og Babyverden sine siter

Til toppen av siden