helenebloggen:

Prøver å forberede meg til fødselen

 

Det er litt skummelt å gå til noe jeg ikke har peiling på eller kontroll over. Ikke vet jeg når det skjer, og ikke vet jeg hvordan jeg vil takle smertene. Det er både litt skremmende og forvirrende.

Artikkelen fortsetter under annonsen
 
ADTECH.config.placements['d4_netboard'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d4_netboard_mobil', min: 0, max: 579 },{ id: 'bv_d4_netboard_tablet', min: 580, max: 1199 },{ id: 'bv_d4_netboard_desktop', min: 1200, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d4_netboard');

Hvordan får jeg er god fødsel og hvordan skal jeg forberede meg på det som skjer? Det kan jeg jo umulig vite.

Jeg får stadig høre at ved å forberede seg mentalt på det som skal skje skal hjelpe stort. Å tenke seg til at når smertene herjer, skal du likevel holde hodet kaldt og fokusere på å samarbeide med kroppen istedenfor å jobbe i mot den, er visst et godt tips. Det hevdes at man ved hjelp av mentale treningsmetoder som brukes i idrett kan hjelpe mot fødselsangst ved at man er forberedt og bevisst på egne arbeidsoppgaver under fødselen.

Fungerer dette? Det høres veldig logisk ut for meg.

Les også:

Venter fødende for lenge hjemme?

Jordmor er viktig for en god fødselsopplevelse

Hva om hodet ikke er festet?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fysisk fødselsforberedelse
På nettet florerer det av gode tips for å bli klar for en fødsel fysisk. Da kan man trene bekkenmuskulatur, gå turer, svømme, sykle og best av alt, yoga.  Sist nevnte blir anbefalt på det sterkeste av jordmødre da det gir trening i avspenning og pusteteknikker som du kan få stor nytte av under fødselen. Kjedelig for meg at yoga ikke er min greie... Det andre har jeg gjort mye av i svangerskapet, så jeg får satse å at det hjelper noe.

Det er mange gode råd og tips der ute. Jeg har prøvd å sette meg inn i situasjonen millioner av ganger, men det er helt umulig. Dette er noe jeg ikke har kontroll på og det må jeg bare slå meg til ro med.

Ønsker å ta ting som de kommer
Jeg har ikke noe fødselsbrev av den grunn at jeg vil være helt åpen for hva som skal skje. Det er helt umulig  å si om jeg ønsker å føde i en spesiell stilling eller hva slags smertelindring jeg ønsker. Dette vil jeg være helt åpen for når det skjer. Det som er godt å vite er at jeg har forskjellige alternativer som skal kunne hjelpe meg i situasjonen. Jeg har mulighet til å få akupunktur, ligge i badekar, få epidural eller lystgass. Å vite at jeg har disse alternativene kjennes betryggende, men hva jeg ønsker å benytte meg av har jeg ikke peiling på, ennå.

I samarbeid med jordmor tror jeg at det kommer til å gå veldig bra, dette legger jeg faktisk i hennes hender. Jeg får gjøre som jeg som jeg blir fortalt, det er nok best for meg. Jeg er redd at hvis jeg har mange tanker og ønsker rundt hvordan fødselen skal bli, og den ikke blir sånn, at dette vil virke mot sin hensikt. Går ikke ting som jeg har sett for meg eller planlagt kan jeg fort bli veldig stresset, jeg liker å ha full kontroll på det jeg gjør.  Om jeg tenker meg hvordan min fødsel skal bli og den ikke blir sånn kan det fort bli verre enn det trenger å være, tror jeg. Derfor forbereder jeg meg på å ta råd fra jordmor og tenker at i denne situasjonen vet hun best.

Les også:

Gled deg til fødselen!

Hvor vondt er det å føde?

Hvis du ikke rekker føden...

Ikke redd, men spent
Det viktigste er at jeg ikke er redd, eller engstelig for fødselen, men spent er jeg, veldig spent!

Fødsel får være fødsel, nå skal jeg først og fremst nyte de siste ukene. Det skal bli late dager med avslapping i fokus. Jeg regner med det ikke blir så mye av det de neste årene så jeg får vel passe på å nyte tiden alene nå .

Hvordan har dere forberedt dere på fødsel? Dere som har gjort dette før, hva er deres tips og råd til førstegangsfødende?Oppdatert 20.05.2015
annonsebilag
 
ADTECH.config.placements['d5_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d5_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d5_annonsorinnhold');
 
ADTECH.config.placements['d6_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d6_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d6_annonsorinnhold');Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

RSS-feed Aktuelt fra Babyverden.no
Kontakt: babyverden(a)sandviks.com

Babyverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Copyright © 2001-2016 Babyverden.no - Kopiering av materiale fra Babyverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Babyverden.no bruker informasjonskapsler (Cookies). Her kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler(cookies) på Sandviks og Babyverden sine siter

Til toppen av siden