5 ting jeg savner ved å være gravid

Mmm, det var tider! Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Mmm, det var tider! Illustrasjonsfoto: Shutterstock 

Det er noen år siden jeg var gravid. Den gang følte jeg meg diger og utilpass, og syntes ikke det var noe særlig. Men i ettertid er det mye jeg savner! Du som er gravid: nyt hvert øyeblikk! De kommer ikke igjen…

Artikkelen fortsetter under annonsen
 
ADTECH.config.placements['d4_netboard'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d4_netboard_mobil', min: 0, max: 579 },{ id: 'bv_d4_netboard_tablet', min: 580, max: 1199 },{ id: 'bv_d4_netboard_desktop', min: 1200, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d4_netboard');

1. Å kunne spise akkurat hva jeg ville
Nja, det skal man jo strengt tatt ikke gjøre. I dag vet alle at gravide skal spise sunt, holde seg unna visse matvarer, ta vitaminer og spise for en, ikke to. Men for ti år siden da jeg var gravid siste gang, ignorerte jeg glatt disse rådene. Jeg fikk dilla på kokosboller, og dyttet dem i meg til frokost, middag og kvelds. At jeg til slutt så ut som en kokosbolle, får så være. Jeg får aldri den sjansen igjen!

2. Å droppe treningen
Også en ting gravide ikke anbefales å gjøre. Fysisk aktivitet er bra for både mor og barn. Men sofatjeneste er sååååå mye mer behagelig! Jeg hadde fast plass, horisontalt, på sofaen – under et ullpledd. Der lå jeg og koste meg! (Jepp, med kokosboller…) Treningsskoene støvet ned, og hva støttemedlemskapet på treningsstudioet kostet meg, tør jeg ikke tenke på. At det tok veldig lang tid å komme tilbake i form etter fødselen er så sin sak. Ti år etter er i alle fall treningsrutinene på plass igjen!

Les også:
Til helvete med Helvetesuka

10 ting gravide fortjener

Artikkelen fortsetter under annonsen

3. Ikke å holde inn magen
Vi som har fått barn (vel, de fleste av oss) fikk en kosemage på kjøpet. Den ønsker vi ikke at noen andre skal se, derfor skjuler vi den så godt vi kan. Jeg kan vel, i ærlighetens navn, si at min babymage (som også inneholdt betydelige mengder kokosboller) var ganske omfattende. Men som gravid trenger du ikke å bry deg om det! Selvfølgelig finnes det alltid noen som må kommentere om magen din er for stor eller for liten. Drit i dem! Du er gravid, og kan vise frem magen med stolthet!

Les også: 
Har du sett på magen?

Merkelige magebilder

47 utrolige graviditetsfakta


4. Trusene
Alle damer liker lekkert undertøy! Men av en eller annen grunn endret jeg oppfatning da jeg gikk gravid. Da skulle alt være behagelig. Behagelig som i digert! Jeg glemte plutselig alt som het blonde og silke. Nå var det bomull som gjaldt. Jeg elsket å dra gravidtrusene over magen (hjelpe meg, i dag rødmer jeg ved tanken) – og det verste av alt: det tok lang tid etter fødselen før jeg hadde hjerte til å kvitte meg med disse deilige trusene. Etter klar beskjed (og utallige gaver i silkepapir) fra min bedre halvdel, kom jeg heldigvis tilbake i de feminines rekker!

5. Å glede meg så innmari
Jeg er i utgangspunktet takknemlig for hver eneste dag. Jeg lever et godt liv, og barna mine bidrar i stor grad til det! Men den følelsen jeg hadde da jeg var gravid, den boblende, forventningsfulle, spennende, følelsen var helt spesiell. Det skjedde noe nytt hele tiden. Jeg fulgte babyens utvikling i magen – dag for dag og uke for uke. Og jeg visste at det beste fortsatt lå foran meg!Oppdatert 19.01.2015
annonsebilag
 
ADTECH.config.placements['d5_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d5_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d5_annonsorinnhold');
 
ADTECH.config.placements['d6_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d6_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d6_annonsorinnhold');Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

RSS-feed Aktuelt fra Babyverden.no
Kontakt: babyverden(a)sandviks.com

Babyverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Copyright © 2001-2016 Babyverden.no - Kopiering av materiale fra Babyverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Babyverden.no bruker informasjonskapsler (Cookies). Her kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler(cookies) på Sandviks og Babyverden sine siter

Til toppen av siden