tilvenning til flaske??


Anne 30.10.2010

Spørsmål:
Jeg har en gutt på ca 4 1/2 mnd som stadig våkner om natten for å få bryst. Vi prøvde grøt i ca tre uker da han plutselig ikke ville ha det. Da ble vi rådet til å ta en "grøtpause" og prøve melkerstatning for å se om han da ville sove bedre. Dette funket èn kveld, dog uten at søvnen ble bedre, og dagene etter har vi slitt med å gi ham flaske - han vil rett og slett ikke ha den. Hva kan vi gjøre for å venne ham til flaske???


Svar:

Hei, Anne!

Det er mye nytt et lite barn skal bli vant med det første året. Lurer litt på hvilken grøttype du har gitt til gutten din, og om du har blandet grøtpulveret i morsmelk, vann eller morsmelkerstatning(mme). Det finnes ulike typer grøt som er beregnet fra 4 måneder. Disse inneholder ikke melk og skal blandes med enten morsmelk eller mme. Noen blander bare vann i. Dersom du bare har blandet vann i grøten, vil jeg anbefale at du heller blander inn morsmelk eller mme for å få en bedre smak. Du kan evt.prøve å lage en tynn grøtvelling som blir gitt på flaske. Da kreves det større hull i smokken. Dette kan være en fin overgang til grøt av vanlig konsistens.  Bare husk på at bruk av flaske, kan ha en negativ innvirkning på ammingen, da barnet finner det lettere å ta flaska enn brystet. Lykke til! Elin

 

Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

RSS-feed Aktuelt fra Babyverden.no
Kontakt: babyverden(a)sandviks.com

Babyverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Copyright © 2001-2016 Babyverden.no - Kopiering av materiale fra Babyverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Babyverden.no bruker informasjonskapsler (Cookies). Her kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler(cookies) på Sandviks og Babyverden sine siter

Til toppen av siden