Røde hunder vaksinasjon før graviditet


stine 26.09.2010

Spørsmål:
Hei! I forrige graviditet fikk jeg vite at jeg hadde "få" antistoffer mot Røde hunder, men måtte vente til etter graviditeten før jeg kunne vaksinere meg. Er nå kommet dit at jeg tenker på barn nr 2, men har ikke vært å vaksinert meg enda. Leste at man må vente 3 mnd etter vaksinasjon før man prøver å bli gravid. Mitt spørsmål er hvorfor er det 3 mnd "ventetid"? Har det med vaksinasjons virkning eller er det selve vaksinen som er farlig for barnet og må derfor vente litt...


Svar:

Hei, Stine!

Den røde hunde-vaksinen som benyttes i Norge, er en kombinasjonsvaksine mot meslinger, kusma og røde hunder.Dette er en såkalt levende, svekket vaksine og gjør at kroppen reagerer med å danne antistoffer mot disse sykdommene. Blir man smittet av røde hunder i svangerskapets første trimester, er det en viss fare for skade på fosteret. Det er usikkerhet om vaksinen kan ha uheldig påvirkning på fosterutvikingen, og en vil derfor ikke anbefale vaksinering dersom man planlegger graviditet i nærmeste framtid. En bør alltid vurdere nøye vaksinering i svangerskapet, og spesielt de første tre månedene av svangreskapet. Må også nevne at selv om du har et lavt antistoffnivå mot røde hunder, er sjansen for å bli smittet ganske liten da vaksinasjonsdekningen med MMR-vaksine er god i Norge.Hilsen Elin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

RSS-feed Aktuelt fra Babyverden.no
Kontakt: babyverden(a)sandviks.com

Babyverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Copyright © 2001-2016 Babyverden.no - Kopiering av materiale fra Babyverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Babyverden.no bruker informasjonskapsler (Cookies). Her kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler(cookies) på Sandviks og Babyverden sine siter

Til toppen av siden