Gravid og forkjølet


En som lurer 12.02.2012

Spørsmål:

Er gravid, 5 uker på vei. Ble forkjølet for ca fire uker siden og er ikke blitt kvitt forkjølelsen. Forstår det slik at immunforsvaret til gravide er svekket og at jeg risikerer å være forkjølet over en lengre tid. Men er det ikke noe jeg kan gjøre for å bli kvitt forkjølelsen? Frarådes det antibiotika pga fosteret? Det er spesielt på kveldene og nettene jeg plages av tett nese og det er jo dumt for som gravid trenger jeg maksimal hvile og søvn....Svar:

Hei,

Det er virus som forårsaker vanlige forkjølelser, antibiotika virker dessverre ikke på virus og vil ikke gjøre deg raskere frisk.Hvis nesetetthet er hovedproblemet vil jeg anbefale skylling med salt via Nesehorn som du får kjøpt på apoteket.

Hilsen Hanne May

Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

RSS-feed Aktuelt fra Babyverden.no
Kontakt: babyverden(a)sandviks.com

Babyverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Copyright © 2001-2016 Babyverden.no - Kopiering av materiale fra Babyverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Babyverden.no bruker informasjonskapsler (Cookies). Her kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler(cookies) på Sandviks og Babyverden sine siter

Til toppen av siden