Hvor kommer barna fra?

 

For mange er valg av land en ønsker å adoptere fra viktig. Hva som vektlegges i prosessen er forskjellig, men det kan være lurt å tenke gjennom om man har en spesiell tilknytning til et land fra før, kjenner andre som har adoptert fra samme land, eller om man har en følelse av at ett land er mer ”riktig” enn de andre. Det kan være lurt å gå gjennom kravene som stilles til dere som søkere før landet velges.
Artikkelen fortsetter under annonsen
 
ADTECH.config.placements['d4_netboard'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d4_netboard_mobil', min: 0, max: 579 },{ id: 'bv_d4_netboard_tablet', min: 580, max: 1199 },{ id: 'bv_d4_netboard_desktop', min: 1200, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d4_netboard');

Nesten fire av ti utenlandsadopterte barn kom fra Kina i 2002 (tall for 2003 foreligger ikke i skrivende stund). Kina, Colombia og Sør-Korea utgjorde til sammen over 70% av alle adopsjoner registrert i Norge samme år.

Landene det ble adoptert flest barn fra (fra Norge) i 2002 var:

 1. Kina (315 barn)
 2. Colombia (129 barn)
 3. Sør-Korea (106 barn)
 4. Etiopia og Filippinene (40 barn hver)
 5. India (37 barn)

Norge har gjennom de tre godkjente adopsjonsforeningene etablert samarbeid om adopsjon med 19 land (Klikk på landet for mer informasjon): 

 1. Bolivia
 2. Brasil
 3. Bulgaria
 4. Chile
 5. Colombia
 6. Ecuador
 7. Etiopia
 8. Filippinene
 9. India
 10. Kina
 11. Nepal
 12. Peru
 13. Polen
 14. Russland
 15. Sri Lanka
 16. Sør-Afrika
 17. Sør-Korea
 18. Thailand
 19. Ungarn

I tillegg kan det være aktuelt å adoptere fra andre land dersom søkerne har en så sterk tilknytning at de får tillatelse til å adoptere utenom godkjent adopsjonsforening.

Man kan bare søke om forhåndssamtykke til adopsjon fra ett land om gangen.

Følg med på de enkelte adopsjonsforeningenes nettsider om de kan ta imot søkere til de enkelte landene.

Kilder: Barne-, ungdoms- og familieforvaltningen, Statistisk sentralbyrå, Adopsjonsforum, InorAdopt og Verdens barn


Flags courtesy of ITA's Flags of All Countries used with permission.Oppdatert 03.02.2010
annonsebilag
 
ADTECH.config.placements['d5_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d5_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d5_annonsorinnhold');
 
ADTECH.config.placements['d6_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d6_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d6_annonsorinnhold');

Legg inn en kommentar
 
 
 
 
bokstaver igjen
Antall kommentarer: 1
daglig leder i Adopsjonsforum
Skrevet av Øystein Gudim 24.05.2016
Her var det mye GAMMEL og utdatert informasjon. Har dere behov for å gå gjennom det dere skriver om adopsjon for å få dette mer korrekt? 6 av de 19 landene dere oppgir over er ikke lenger aktuelle, mens andre kan ha kommet til etter dette.
Legg inn en kommentar | Rapportér upassende innhold


 

 

Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

RSS-feed Aktuelt fra Babyverden.no
Kontakt: babyverden(a)sandviks.com

Babyverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Copyright © 2001-2016 Babyverden.no - Kopiering av materiale fra Babyverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Babyverden.no bruker informasjonskapsler (Cookies). Her kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler(cookies) på Sandviks og Babyverden sine siter

Til toppen av siden