Pappaen rakk akkurat fødselen – med tre minutters margin

Pappa rakk akkurat å se lille Charlotta bli født. Foto: privat

Pappa rakk akkurat å se lille Charlotta bli født. Foto: privat 

Siden det var min første fødsel, tenkte vi at ting ikke kom til å gå så fort. Men plutselig tok det seg opp. Og det var så vidt samboeren min rakk å komme seg fra jobb før babyen ble født.

Artikkelen fortsetter under annonsen
 
ADTECH.config.placements['d4_netboard'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d4_netboard_mobil', min: 0, max: 579 },{ id: 'bv_d4_netboard_tablet', min: 580, max: 1199 },{ id: 'bv_d4_netboard_desktop', min: 1200, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d4_netboard');

Vannet gikk klokken 01.30 14. august, og 10 minutter senere så kom det regelmessige kynnere. Rundt 5-tiden så begynte de å gjøre vondt, og jeg pratet med sykehuset hele veien. Vi ble enige om at jeg kunne komme inn på en kontroll litt tidligere, så jeg var på sykehuset klokken 9. Jeg ble undersøkt klokken 10, og da hadde jeg allerede 3-4 centimeter åpning – uten at riene egentlig gjorde så vondt. Dette selv om de kom regelmessig. 

Følte ting tok seg opp
Så jeg gikk meg en tur, og fikk til og med valget om å dra hjem eller ikke. Men jeg valgte heldigvis å bli, så jeg gikk og spiste litt før kampen skulle starte for fullt. Jeg følte ting tok seg opp litt, så jeg gikk opp på føden igjen. Da var klokken 11, og jeg hadde 5 centimeter åpning. 

Men herfra gikk ting virkelig unna! 

Artikkelen fortsetter under annonsen

En time pressing
På bare en time med konstante rier så var jeg på 10 centimeter og klar for å presse! Og etter litt over en time med pressing, kom det er liten jente til verden. Charlotta var 3000 gram og 46 centimeter lang, og ble født 15 dager før termin. Jeg rakk ikke engang få smertestillende (neste gang får anestesilegen stå klar med epidural når vannet mitt går)! Prøvde med lystgass på to rier, men ble bare kvalm og orket ikke mer.

Samboer kom løpende i siste liten
Samboer var i Sverige, og han stresset ikke da vi trodde at ting skulle gå litt saktere. Men der tok vi feil! Han kjørte av E6 klokken 13.06, og klokken 13.16 ble vår datter født. Han kom løpende inn på rommet, og fikk med seg den absolutt siste pressveen – og fikk heldigvis se henne bli født, med hele 3 minutter til gode!

Annerledes enn forventet
Det ble en mye mer intens opplevelse enn forventet. Fra å kunne prate gjennom alle riene, gikk det over til en eneste lang og uholdbar rie – frem til jeg kunne presse. I ettertid er jeg glad jeg valgte å bli på sykehuset. Som førstegangsfødene trodde jeg at det skulle ta lang tid, men jeg orket rett og slett ikke kjøreturen hjem igjen. Og hadde jeg dratt hjem, så hadde jeg ikke rukket tilbake til sykehuset igjen. Men jeg ville ikke ha valgt det på noen annen måte. Med aktiv fødsel på 2 1/2 time så hadde jeg masse energi etterpå til å kose meg med jenta mi.


Les flere fødselshistorierOppdatert 11.01.2017
annonsebilag
 
ADTECH.config.placements['d5_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d5_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.enqueueAd('d5_annonsorinnhold');
 
ADTECH.config.placements['d6_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d6_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.enqueueAd('d6_annonsorinnhold'); 

 

 

Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

RSS-feed Aktuelt fra Babyverden.no
Kontakt: babyverden(a)sandviks.com

Babyverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Copyright © 2001-2016 Babyverden.no - Kopiering av materiale fra Babyverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Babyverden.no bruker informasjonskapsler (Cookies). Her kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler(cookies) på Sandviks og Babyverden sine siter

Til toppen av siden