Dette skal med i sykehusbagen

 

Det er lite praktisk å pakke sykehusbagen mens fostervannet drypper eller riene kommer tett. Derfor er det lurt å bestemme seg for å pakke den klar noen uker før termin. Men hva skal du ha med deg?

Artikkelen fortsetter under annonsen
 
ADTECH.config.placements['d4_netboard'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d4_netboard_mobil', min: 0, max: 579 },{ id: 'bv_d4_netboard_tablet', min: 580, max: 1199 },{ id: 'bv_d4_netboard_desktop', min: 1200, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d4_netboard');

Det er ingen regel for hva du skal ha med deg til sykehus. Og bortsett fra noe å ha på deg og babyen, samt at bilstolen er klar til hjemreise, er det ingen krav fra sykehusets side heller. Men for din egen del er det lurt å planlegge litt. Skriv gjerne ned en liste i forkant av pakkingen, eller ha bagen klar slik at du kan putte ting oppi etter hvert som du kommer på det.

Les også om fødselsforberedelser

Hva du pakker avhenger både av dine personlige ønsker og årstid. En vinterbaby som skal hjem i kulden setter litt andre krav enn en sommerbaby, men stort sett er mye likt.

Se videoen under for inspirasjon når du skal pakke. Under videoen har vi også satt opp forslag til pakkeliste. Bruk den gjerne som utgangspunkt og legg til eller trekk fra slik at du ender opp med sykehusbagen som passer for deg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se også filmene som presenterer tre ulike fødesteder:

Kvinneklinikken
ABC-fødeavdeling
Hjemmefødsel


Pakkeliste til mor:

- Drikke, frukt, sjokolade eller annet du ønsker å ha tilgjengelig under fødselen
- Toalettsaker og eventuelle daglige medisiner
- Mobiltelefon og lader
- Kamera med lader (video og/eller foto)
- Helsekortet og eventuelt ønskebrev (ønskebrevet kan godt være levert til fødeavdeling ved innskriving også)
- Klesskift (gjerne gravideklær - magen forsvinner ikke med en gang)

Sko eller tøfler er greie å ha når du skal ut i gangene for å motta besøk eller spise. En god amme-BH og ammetopper kan også være praktiske. Noen ønsker også å ha med skrivesaker, pc (vær oppmerksom på hvor denne oppbevares - det stjeles private eiendeler fra sykehus iblant), lesestoff og annet.

Les også: Slik begynner fødselen

Sykehuset vil dekke behov for bleier/bind til deg og bleier til barnet under oppholdet, men om du ønsker å ta med egne, er det ingenting i veien for det. Noen tar også med seg hårføner til å bruke for å tørke etter dusj fordi eventuelle sting er ømme for berøring. Av samme grunn velger også noen å pakke med mykt toalettpapir i sykehusbagen.

Pakkeliste til babyen:

Babyen får egentlig alt den trenger fra sykehuset, så med mindre dere selv ønsker å bruke egne klær på barnet, behøves det ikke noe mer klesskift enn det som er nødvendig for hjemreisen. Da trenger babyen body, bukse, sokker, jakke og lue. For en sommerbaby holder det gjerne å ha et teppe over i bilstolen, men er det kaldt kan dress eller pose være nødvendig.

Les også: Størrelser på babyklær

Bortsett fra klær er bilstolen det viktigste å huske på når du skal reise hjem fra sykehuset. Denne er ikke nødvendig å ha med inn på sykehuset før dere skal bruke den til hjemreisen. Pass på at dere vet hvordan det skal festes riktig i bilen i god tid før termin slik at dere slipper å styre med dette når dere skal hjem.

Smokk er ikke nødvendig å pakke med til sykehuset. Ifølge nasjonale retningslinjer skal ikke smokk introduseres før babyen har lært seg å ta mors bryst skikkelig.

Lykke til!annonsebilag
 
ADTECH.config.placements['d5_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d5_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.enqueueAd('d5_annonsorinnhold');
 
ADTECH.config.placements['d6_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d6_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.enqueueAd('d6_annonsorinnhold');

Legg inn en kommentar
 
 
 
 
bokstaver igjen
Antall kommentarer: 5
Sittering!
Skrevet av Marlene 10.02.2016
Sittering savna jeg veldig, klarte jo ikke å sitte uten problemer etter fødselen så det kan være lurt å ha med (fikk ikke der) og noen gode store boxere😊
Legg inn en kommentar | Rapportér upassende innhold
Keisersnitt
Skrevet av Kristin 22.05.2013
Blir plutselig fødselen endret til keisersnitt er det veeeeeldig kjekt med løse klær. Truse eller bukse som IKKE strammer noe ved nedre del av magen.
Legg inn en kommentar | Rapportér upassende innhold
Pakke bagen!
Skrevet av Bibbi 30.12.2012
Hårføner fikk jeg ikke bruk for, selv om jeg hadde vonde sting. Tørket meg forsiktig med papir når jeg hadde vært på do.
Under fødselen hadde jeg IKKE noe behov for å spise, hadde aaaaalt for vondt til å tenke på mat!! Etterpå, derimot..... Jeg var så sulten i dagene etter fødselen!!!
Legg inn en kommentar | Rapportér upassende innhold
Fødselsbag
Skrevet av Anita 14.08.2012
Jeg fikk tid til både å spise og drikke under mine 3 fødsler, så det skal med i baggen denne gangen også. Fødsler er forskjellige så der må man pakke som man føler for :) Og jeg har heller ikke hatt store problemer med å dusje meg der "nede" selv om jeg har både opplevd revning og klipping.
Legg inn en kommentar | Rapportér upassende innhold
Babyolje!
Skrevet av Underfullt 15.03.2012
Jeg skal ha med babyolje og engangshansker til hemoridene neste gang!! Jeg vet de har det på sykehuset, men jeg vil ha det med for å slippe å spørre. Dessuten ullsokker. Jeg frøys så innmari under fødselen og da var ullsokkene gull!
Legg inn en kommentar | Rapportér upassende innhold


 

 

 

Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

RSS-feed Aktuelt fra Babyverden.no
Kontakt: babyverden(a)sandviks.com

Babyverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Copyright © 2001-2016 Babyverden.no - Kopiering av materiale fra Babyverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Babyverden.no bruker informasjonskapsler (Cookies). Her kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler(cookies) på Sandviks og Babyverden sine siter

Til toppen av siden