Hvorfor provoserer amming fortsatt?

En av mødrene som er med i fotograf Ivette Ivens' bok "Breastfeeding goddesses". Alle foto er brukt med tillatelse av fotograf Ivette Ivens

En av mødrene som er med i fotograf Ivette Ivens' bok "Breastfeeding goddesses". Alle foto er brukt med tillatelse av fotograf Ivette Ivens 

Fotograf Ivette Ivens postet et bilde hvor hun ammet sine to sønner i sosiale medier, og fikk masse negative tilbakemeldinger. Da forsto hun at folks holdninger måtte endres, og startet fotoprosjektet ”Breastfeeding goddesses”.

Artikkelen fortsetter under annonsen
 
ADTECH.config.placements['d4_netboard'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d4_netboard_mobil', min: 0, max: 579 },{ id: 'bv_d4_netboard_tablet', min: 580, max: 1199 },{ id: 'bv_d4_netboard_desktop', min: 1200, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.loadAd('d4_netboard');

Alle bilder er brukt med tillatelse av fotograf Ivette Ivens.

– Jeg tandem-ammet mine to sønner, og bestemte meg for å fange øyeblikket i et bilde. Som vanlig, postet jeg bildet i sosiale medier, og tenkte ikke at det var noe spesielt i det. Men etter å ha fått stort sett bare negative tilbakemeldinger, bestemte jeg meg for å ta flere bilder av ammende kvinner, sier Ivette Ivens til Babyverden.

Fotografen er bosatt i Hinsdale i Illinois i USA, og er mamma til fire år gamle Kevin og Dilan på 18 måneder. I litt over ett år har hun jobbet med fotoprosjektet ”Breastfeeding goddesses”, hvor hun har tatt bilder av nærmere 100 kvinner som ammer. Det yngste barnet som er med på bildene var 14 dager gammelt under photoshooten, det eldste nesten fem år.

– Jeg håper bildene, som viser de nydelige båndene som er mellom mødrene og barna deres, kan være med og normalisere amming - både for folk i dag og kommende generasjoner, sier hun.

I slutten av november kommer boken ”Breastfeeding goddesses” ut. Ivens elsker å vise fram mange ulike mødre som finnes, og hvor stort aldersspenn det er på barna som ammes.  Å få tak i modeller har, takket være sosiale medier, vært enkelt.
– Jeg måtte faktisk si nei til noen mødre, fordi jeg var fullbooket fram til deadline for boken, forteller Ivens.

 

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fleste bildene er tatt utendørs. Siden Ivens elsker det hun beskriver som skjønnheten i naturlig lys, og sammenhengen mellom natur og omsorg, føltes det mest riktig.

I begynnelsen fikk Ivens mange negative tilbakemeldinger på bildene. Men etter hvert som prosjektet utviklet seg, ble de positive kommentarene flere enn de negative.

– Hvordan er situasjonen for ammende mødre i USA i dag?

– Vi har fremdeles en lang vei å gå. Hvilke holdninger folk har, varierer veldig fra sted til sted. Men sosiale medier viser seg å være en god hjelp til å påvirke folks innstilling. Normalisering er nøkkelen for å stoppe negativiteten, tror Ivens, som selv fremdeles ammer begge sine sønner.

Du kan også følge Ivette Ivens på hennes nettside.Oppdatert 09.11.2015
annonsebilag
 
ADTECH.config.placements['d5_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d5_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.enqueueAd('d5_annonsorinnhold');
 
ADTECH.config.placements['d6_annonsorinnhold'] = { responsive : { useresponsive: true, bounds: [{ id: 'bv_d6_annonsorinnhold', min: 0, max: 9999 }] }, params: { target: '_blank' } }; ADTECH.enqueueAd('d6_annonsorinnhold'); 

 

Sjefredaktør: Karine Næss Frafjord
Fagredaktør: Maren Eriksen
Journalist: Janet Molde Hollund
Forumansvarlig: Tamara Nygård

RSS-feed Aktuelt fra Babyverden.no
Kontakt: babyverden(a)sandviks.com

Babyverden.no arbeider etter Vær Varsom- plakatens regler for god presseskikk og følger redaktørplakaten.


tilbyr veiledning gjennom Babyverden.no og Familieverden.no, og rett bok til rett tid gjennom Goboken. Eller sagt på en annen måte: Vi hjelper barn og foreldre å utvikle seg sammen. Vi utgir også Svangerskapsboken, Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og småbarnsforeldre i Norge.

Copyright © 2001-2016 Babyverden.no - Kopiering av materiale fra Babyverden.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale. Babyverden har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Babyverden.no bruker informasjonskapsler (Cookies). Her kan du lese mer om vår bruk av informasjonskapsler(cookies) på Sandviks og Babyverden sine siter

Til toppen av siden